VIL HA KIRKESEKRETÆR:  Fornyings  og kirkeminister Rigmor Aasrud leter etter en kristen statssekretær. (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)
VIL HA KIRKESEKRETÆR: Fornyings og kirkeminister Rigmor Aasrud leter etter en kristen statssekretær. (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)

Kirkeminister jakter på kristen statssekretær

Alle de politiske rådgiverne til kirkeminister Rigmor Aasrud er utmeldt av statskirken. Nå prøver hun å finne en «kristen» statssekretær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Først måtte Jens Stoltenberg flytte kirkefeltet fra Kulturdepartementet til Fornyings- og administrasjonsdepartementet fordi statsråd Anniken Huitfeldt ikke var medlem i kirken. Deretter viste det seg at kirkestatsråd Rigmor Aasruds to statssekretærer - Inger Anne Ravlum og Raimo Valle - også var utmeldt. Dermed falt oppgaven med å rådføre statsråden i kirkesaker på politisk rådgiver Trond Blattmann.

Men for kort tid siden sluttet han på grunn av sykdom i nær familie. Den profilerte homoaktivisten Jon Reidar Øyan ble utnevnt kort tid etter - men heller ikke han er medlem av statskirken. Dermed står kirkedepartementet plutselig i den situasjon at samtlige rådgivere er utmeldt, skriver Vårt Land.

– Jeg synes det er underlig at statsråden ikke klarer å finne rådgivere som er medlem av statskirken, sier Svein Arne Lindø, leder av Kirkerådet.

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet opplyser til Vårt Land at det vil bli utnevnt en ny statssekretær etter valget som skal ha ansvar for å rådføre Aasrud i kirkespørsmål. (©NTB)