MISTENKT FOR AVLYTTING: Tidligere News Of The World redaktør og nåværende mediesjef for statsministeren, Andy Coulson, er mistenkt for å stå bak ulovlig avlytting. (Foto: Oli Scarff/Ap)
MISTENKT FOR AVLYTTING: Tidligere News Of The World redaktør og nåværende mediesjef for statsministeren, Andy Coulson, er mistenkt for å stå bak ulovlig avlytting. (Foto: Oli Scarff/Ap)

Eksredaktøren blir pågrepet fredag

Tidligere redaktør til skandaleavisen News of the world, Andy Coulson har fått beskjed om at han trolig blir pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Coulson skal ha visst om eller vært direkte involvert i telefonavlyttingen News of the World utførte mens han var redaktør.

Kalt inn til avhør

Fredag er han kalt inn til avhør, og den tidligere redaktøren har fått beskjed om at han deretter vil bli pågrepet for sin rolle i avisskandalen.

Pågripelsen er framskyndet på grunn av faren for at viktige bevis skal gå tapt.

Coulson har tidligere vært ansatt som statsminister David Camerons pressesjef, men trakk seg i januar fra jobben etter at ryktene nok en gang begynte å svirre rundt tabloiden.

Pågripelsen vil derfor bli en belastning for statsministeren, som inntil for kort tid siden har forsvart avgjørelsen om å ansette den kontroversielle tabloidjournalisten.

LES OGSÅ: Murdock legger ned News of the World

Flere arrestasjoner

I tillegg står arrestasjonen av nok en høyt profilert tidligere journalist i News of the World på trappene.

LES OGSÅ: Norsk presse rystes av News of the World-skandalen

Coulson har hele veien hevdet at han ikke har visst noen ting om avlyttingsmetodene og hackingen som journalister i avisa har benyttet.

Heftig debatt i Underhuset

Den britiske offentligheten har de siste dagene blitt rystet av tabloidavsløringene. Til slutt gikk presset fra publikum og annonsører så langt at eier og mediebaron James Murdoch torsdag kveld besluttet å legge ned avisen.

Tidligere torsdag ble det en heftig debatt rundt skandalen i det britiske Underhuset, der Cameron blant annet fikk krass kritikk for å ha ansatt eksredaktør, Coulson i sin stab.

Det har i løpet av torsdag ettermiddag blitt spekulert i om statsminister Cameron hadde påvirket Murdoch til å handle, men statsministeren avkrefter senere dette.

(NTB / TV 2)