Rolf Aldag. (Foto: TV 2/)
Rolf Aldag. (Foto: TV 2/)

- Sky har ikke tro på evnene til Edvald

Sportsdirektøren til gamlelaget slakter Team Skys behandling av etappevinner Edvald Boasson Hagen.

Edvald Boasson Hagen kom til Team Sky før 2010-sesongen fra HTC, laget som Mark Cavendish kjører for. Nordmannen har fremdeles en høy stjerne blant ledelsen der, men de er ikke imponert over hva Sky gjør for å hjelpe Edvald.

- Det dumme, for oss, er at vi gjorde alt arbeidet i dag og fikk ingenting igjen for det. Sky gjorde ikke en dritt, sa sportsdirektør Rolf Aldag til TV 2.

De gjorde ingenting for ham. De har ikke tro på evnene hans

- Vi savner alltid Edvald, ikke bare på dager som dette, sa han om etappevinneren.

På dagens etappe hadde den fem mann sterke bruddet på et tidspunkt rundt elleve minutters forsprang på hovedfeltet. Da satte HTC tre mann i tet for å ta igjen forspranget. Team Sky gjorde ingenting.

- Trodde de ikke at Edvald kunne vinne etappen? Hvorfor ville de ikke jobbe mer for ham? Det får det til å se ut som om de ikke tror på ham som en vinner. Det er forskjellen fra om han hadde vært på vårt lag, slo Aldag, som måtte se sin mann - Matthew Goss - bli nummer to, fast.

- Hadde ikke vi dradd ville Edvald spurtet for sjetteplassen i dag. Det ville vært trist, eller? De gjorde ingenting for ham. De har ikke tro på evnene hans, er kraftsalven fra Aldag.

HTCs spurtmaskin Mark Cavendish har en kontrakt som går ut etter sesongen og det ryktes at han allerede er klar for Team Sky. Boasson Hagens kontrakt går også ut etter sesongen.

Klar for sykkeldiskusjon? Delta i vårt debattforum for Tour de France
Tour de France: Nyheter | Etappene | Lag/ryttere | Resultater | Historikk
Se video: Reportasjer, klipp, musikkvideoer i TV 2 Play

Edvald Boasson Hagen. (Foto: DENIS BALIBOUSE/Reuters)
Edvald Boasson Hagen. (Foto: DENIS BALIBOUSE/Reuters)