FLØY MED SKADET MASKIN: Norwegian fløy fra Stavanger til Trondheim uvitende om at flyet var påkjørt og skadet av truckfører.  (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
FLØY MED SKADET MASKIN: Norwegian fløy fra Stavanger til Trondheim uvitende om at flyet var påkjørt og skadet av truckfører. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Norwegian til nye høyder i juni

Nærmere 1,5 millioner mennesker fløy med Norwegian i juni. Dermed ble det ny passasjerrekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg reiste over to millioner personer via Oslo Lufthavn Gardermoen i juni.

Stort sett fulle fly

1.459.337 passasjerer fløy med Norwegian i juni. Dette er det høyeste passasjertallet Norwegian noen gang har hatt i en enkeltmåned, og en økning på 19 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Med en kabinfaktor på 81 prosent var flyene også stort sett fulle. Gjennomsnittlig var hvert femte sete ledig på alle fly i juni. Til sammenligning var kabinfaktoren fire prosent lavere i samme måned i fjor.

Les også: Norwegian bestiller 15 nye fly

De fleste flygingene til Norwegian gikk som de skulle i juni. Av alle de planlagte flygingene, ble kun 0,3 prosent kansellert. 83,2 prosent av avgangene gikk på oppsatt rutetid, og det var forsinkelser på 16,8 prosent av avgangene.

Folk flyr fra Gardermoen som aldri før

I løpet av juni reiste 2.015.771 passasjerer over Oslo lufthavn. Dette er første gang mer enn to millioner passasjerer har reist via flyplassen i løpet av én måned, og nesten 150.000 flere enn i samme måned i fjor. Antall flybevegelser i juni var totalt 19.241. Dette er 116 flere enn i samme måned i fjor.

Fredag 17. juni ble det satt ny dagsrekord i antall passasjerer, med 83.219 reisende via flyplassen i løpet av dagen.

Les også: Vanskeligere å få nødpass på Gardermoen

I løpet av første halvår i 2011 har mer enn ti millioner passasjerer reist via Oslo lufthavn. De tre mest populære destinasjonene er alle innenlands, med Trondheim, Bergen og Stavanger på henholdsvis første, andre og tredje plass.

Den mest populære destinasjonen utenlands er København, som ligger på fjerde plass. På topp ti over populære reisemål fra Gardermoen finner vi også Stockholm, London og Amsterdam. (©NTB)