israel-flytilje-redd-F - Israelsk flyplass frykter «flytilje»

Etter at den siste båten fra Gaza-flotiljen er blitt stoppet i Hellas, forbereder Israels hovedflyplass seg på innrykk av propalestinske demonstranter - via luften.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Store politistyrker er utplassert på og rundt flyplassen i Tel Aviv. Sikkerhetstiltakene startet onsdag etter at aktivister fra «Velkommen til Palestina»-gruppen sa at de vil ankomme flyplassen Ben Gurion fredag for å protestere mot den israelske blokaden av Gazastripen.

600 personer, hvorav over halvparten av dem er franske statsborgere, vil fly til området for å tilbringe helgen på besøk hos palestinske familier, opplyser gruppen på sine hjemmesider. Aktivistene sier videre at de har «kun fredelige intensjoner».

Israelske myndigheter ser likevel ut til å forberede seg på en konfrontasjon. Torsdag ble sikkerhetstiltakene ved flyplassen blitt intensivert, etter at den siste båten fra Gaza-flåten ble stoppet av greske myndigheter. Israel frykter at hundrevis av internasjonale aktivister skal møte opp på flyplassen fredag, skriver AFP. (©NTB)