FIRE ÅRS FENGSEL: Casey Anthony ble torsdag dømt til fire års fengsel for å ha løyet for politiet i forbindelsen med datterens død. (Foto: Joe Burbank/Ap)
FIRE ÅRS FENGSEL: Casey Anthony ble torsdag dømt til fire års fengsel for å ha løyet for politiet i forbindelsen med datterens død. (Foto: Joe Burbank/Ap)

Caylees mamma fikk fire års fengsel for å ha løyet

Anthony ble frikjent for overlagt drap, men er torsdag i lagt fire års fengsel for å ha løyet til etterforskerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge nyhetsbyrået AP er den 25 år gamle kvinnen Casey Anthony, som tirsdag ble frikjent for drap på sin datter Caylee (2), torsdag dømt til fire års fengsel for å ha løyet til etterforskerne om datterens død.

Les også: Tiltalt for å ha drept sin to år gamle datter

Frikjent for overlagt drap

Casey Anthony ble dømt for å ha løyet til politiet på fire punkt: Casey Anthony er dømt for å ha løyet om hvor hun jobbet, om å ha forlatt datteren sin hos barnevakten, Zanny, om å ha overlatt datteren til venner og om en telefonsamtale.Det var i 2008 at Casey Anthonys datter forsvant. Etter flere måneder ble 2-åringen funnet død. Casey Anthony ble tiltalt for overlagt drap på datteren, noe hun kunne blitt dømt til døden for, dersom hun ble funnet skyldig.

Kan være ute av fengsel i juli

Casey Anthony har erklært seg ikke skyldig da rettssaken startet. Rettssaken mot den tiltalte moren har skapt stor interesse i USA.

Til tross for at Casey Anthony nå er dømt til fire års fengsel, vil hun kunne være en fri kvinne om bare noen uker. Dommer Belvin Perry regnet tiden Casey Anthony alt har sittet i fengsel med i de fire årene, og avhengig av hvordan den sonede tiden blir kalkulert, kan Casey Anthony være ute av fengsel sent i juli eller tidlig i august i år, skriver Orlandosentinel.com.

Casey Anthony må også betale 1000 dollar, eller rundt 5400 kroner, i bot for hvert av de fire punktene hun ble dømt for å ha løyet til politiet på.