ny2-krim-statistikk-F - Stor økning i antall lommetyverier

På ett år har tallet på tyverier fra personer på offentlig sted økt med nesten 40 prosent. Ifølge politiet plukkes eldre og funksjonshemmede ut som ofre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tallene ble presentert i politiets halvårsstatistikk torsdag. I årets seks første måneder er det registrert 9.590 slike tyverier.

– Vi ser en utvikling som vi må ta på største alvor. Vi har opplysninger, blant annet fra Kripos, som tyder på at organiserte mobile vinningskriminelle nå utfører raid på steder hvor mange folk er samlet, sier assisterende politidirektør Vidar Refvik.

– Koder og bankkort, lommebøker og verdisaker stjeles hvor folk ferdes, og det er eksempler på at eldre mennesker og funksjonshemmede også plukkes ut som tyveriofre, fortsetter han.

Samtidig fortsetter tallet på vinningskriminalitet i sin helhet å falle. For eksempel har det i løpet av de siste ti årene har det vært en nedgang i tyverier fra boliger på nesten 40 prosent.

– Det å oppleve innbrudd og tyveri i sitt eget hjem skaper utrygghet og fortvilelse. Når stadig færre utsettes for denne typen kriminalitet, er det en svært gledelig utvikling, sier den assisterende politidirektøren. (©NTB)