Campingvogntyver truet politiet med øks etter biljakt

Stanset med spikermatte, overmannet med pepperspray.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trofaste følgere av den amerikanske TV-serien «Cops» vil trolig dra kjensel på dramaet som natt til torsdag utspant seg i Stavanger. Biljakt, spikermatter og trusler med våpen er sentrale elementer i de fleste episodene.

Ved 02.50-tiden rykket en politipatrulje ut til Brønngata, etter at det ble meldt om et pågående forsøk på å stjele en campingvogn. Da politiet kom frem, var campingvognen allerede hektet på hengerfestet til tyvenes bil.

Også denne viste seg å være stjålet, og var dessuten påsatt falske kjennemerker.

Gjerningsmannen og -kvinnen nektet imidlertid å stoppe for kontroll, og politiet hadde ikke annet valg enn å legge seg på hjul. Ferden gikk gjennom Rennfast-tunnelene til Rennesøy, over 20 kilometer unna.

Der hadde en patrulje lagt ut spikermatte på veien mot Østhusvik, og de to ombord i tyvebilen, en mann og en kvinne i 30-årene, kom seg ikke videre.

Likevel var det ikke slutt med det, for mannen nektet fortsatt å overgi seg. Han kom derfor ut av bilen, bevæpnet med øks, og truet politiet. Polititjenestemennene handlet resolutt og fikk overmannet han med pepperspray uten at noen kom til skade.