FLOTT: Marrakech i Marokko er et yndet turistmål. Hit dro 16 ansatte fra Høyskolen i Østfold for å planlegge studieplan. ILLUSTRASJONSFOTO:  (Foto: COLOURBOX)
FLOTT: Marrakech i Marokko er et yndet turistmål. Hit dro 16 ansatte fra Høyskolen i Østfold for å planlegge studieplan. ILLUSTRASJONSFOTO: (Foto: COLOURBOX)

Høyskoleansatte reiste på jobbtur til 130.000 kroner

For å lage ny studieplan reiste 16 lærere fra Høyskolen i Østfold til Marroko. Det sender galt signal, mener omdømmeekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De ansatte fra praktisk pedagogisk utdanning (PPU) ved Høyskolen i Østfold var fire dager på luksushotell i Marrakech for å utarbeide ny fagplan, evaluere studiet, bedre det sosiale miljøet og utarbeide nye arbeidsmetoder, skriver Fredrikstad Blad (FB).

Tv2.no har forsøkt å ta kontakt med ledelsen ved Høyskolen i Østfold uten å lykkes, til FB innrømmer prorektor Hans Blom derimot at valget av en slik destinasjon kan ha en dårlig signaleffekt.

– Men totalkostnaden var grei. Det kan være vel så dyrt å holde seminaret hjemme som å dra ut. Vi gjør en kostnytte vurdering på slike turer, sier han til FB.

Les også: Det er dette kortet du bør betale med i ferien

«Unødvendig» utflukt

Deltakerne dro også en dag på utflukt.

– Det er en utgift vi helt klart kunne ha klart oss uten. Men den er helt klart ikke representativ for innholdet på personalseminarer, sier økonomidirektør Henrik Bjørnstad, til FB.

Han understreker at kun en liten del av Høyskolens budsjett går til utenlandsturer.

Les også: Vil ha slutt på skyhøye lederlønninger

–Ser dårlig ut

Omdømmeekspert ved BI, professor Peggy Brønn, mener Høyskolen i Østfold må regne med å få oppmerksomhet for slike turer.

– Dette kan sende litt gale signaler. Marrakech er ikke et sted man forbinder med pedagogiske impulser, sier hun til tv2.no og legger til:

– Utenfra kan dette se litt dårlig ut, og folk kan begynne å stille spørsmål ved hva som skjer med offentlige midler, sier Brønn.

Les også: Fikk lønn og bonus på en halv milliard på tre år

Billigere

Hun understreker at BI også sender ansatte på studieturer til utlandet. Dersom man velger å gjøre dette mener Brønn det er viktig å være forberedt på kritiske spørsmål, og kunne gi fornuftige svar på hvorfor man valgte å dra til utlandet.

– Ofte kan det være billigere å ha seminarer i utlandet enn hjemme.