Lene Mykjåland (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Lene Mykjåland (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Mykjåland kan bli Norges redningskvinne

Lene Mykjåland er friskmeldt etter skaden hun pådro seg i VM-åpningen. Nå tror lagvenninene at 24-åringen kan bli avgjørende i kampen mot Australia.

– Det føles litt waste egentlig. Jeg har trent så mye og så hardt opp mot mesterskapet, også blir jeg satt ut av en lårhøne, det føles bare helt latterlig.

Bay Arena, Tyskland (TV 2 Sporten): Lene Mykjåland er friskmeldt etter skaden hun pådro seg i VM-åpningen. Nå tror lagvenninene at 24-åringen kan bli avgjørende i kampen mot Australia.

DIREKTE KL. 18.00: Følg skjebnekampen mellom Norge og Australia i fotball-VM for kvinner minutt for minutt her

– Jeg føler meg kjempeklar, sier en blid Mykjåland til TV 2 Sporten etter den siste treningen før Australia-kampen.

24-åringen skulle bli et av Norges farligste offensive våpen i mesterskapet, men da hun ble byttet inn i åpningskampen mot Ekvatorial-Guinea, pådro hun seg en lårhøne etter kun å ha spilt 20 minutter.

– Det føles litt waste egentlig. Jeg har trent så mye og så hardt opp mot mesterskapet, også blir jeg satt ut av en lårhøne, det føles bare helt latterlig, sier Røa-spilleren.

Les også: Skjebnekamp mot Australia: Frykter kvinnefotballen tar steg tilbake hvis Norge ryker

Tungen på vektskåla
Men nå er hun friskmeldt og klar for kamp. Norge må slå Australia for å nå VM-kvartfinalen og fortsatt ha sjanse til å kvalifisere seg til OL i London neste år. Eli Landsem er glad for at Mykjåland er klar til den avgjørende kampen.

– Lene innehar ferdigheter som kan skape ro i laget vårt. Hun er god til å sende gjennom de avgjørende pasningene samtidig som hun er en avslutter selv, sier landslagssjefen.

Landsem pleier ikke å si hvem som starter før like før kampstart, men...

– Jeg kan vel røpe såpass at det ikke blir noe stor overraskelse om hun er på banen.

– I god form
Guro Knutsen Mienna, tror Lene Mykjåland kan bli tungen på vektskåla for Norge.

– Hun er i form og Lene i form er en av verdens beste spillere, skryter Knutsen Mienna, som er Mykjålands lagvennine både på landslaget og klubblaget Røa.

- Det er kjempeviktig at hun er tilbake. Hun er en veldig god spiller og jeg tror hun har mye å tilføre laget på siste tredjedel av banen, sier landslagsrutinerte Leni Larsen Kaurin.

DIREKTE KL. 18.00: Følg skjebnekampen mellom Norge og Australia i fotball-VM for kvinner minutt for minutt her