En av fem nøyer seg med å bare se på bilen før de kjøper   og dropper prøvekjøringen. Det synes ikke Brooms bilekspert er særlig smart.  (Foto: Scanpix)
En av fem nøyer seg med å bare se på bilen før de kjøper og dropper prøvekjøringen. Det synes ikke Brooms bilekspert er særlig smart. (Foto: Scanpix)

Nå kan du gjøre sommerkupp på bruktbil

Det er stille i salgshallene - det kan du utnytte!

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny" -seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny takk for fin spalte og mye interessant lesestoff på Broom. Vi er en familie fra Nordland som snart skal sette snuta sørover på sommerferie, selv om det kanskje ikke virker så lurt akkurat nå. I den forbindelsen tenker vi også på muligheten for å se på ny bruktbil og kanskje bytte bil i løpet av ferien vår.

Derfor har jeg følgende spørsmål til deg: 1) Er det sånn at bruktbiler koster mindre i sør og i Osloområdet enn her i nord? 2) Stemmer det at man kan gjøre ekstra gode sommerkjøp på bruktbil når det er stille og alle er på ferie? Setter pris på at hurtig svar fra deg! Hilsen Johan og gjengen.

Benny svarer:

Hei Johan! Tidligere var det slik at det kunne være store forskjeller på bruktbilprisene rundt om i landet. Det har nok forandret seg ganske mye etter at internett overtok som den store salgskanalen for biler. Markedet har rett og slett blitt mye mer oversiktlig - og forskjellene mindre.

Fortsatt kan det nok variere endel, men ikke så mye og heller ikke så klart som før. Ta gjerne en liten sjekk på de bilene du vurderer - og se hva de er priset til på forskjellige steder i landet.

Spørsmål nummer 2: Der vil jeg si at ja, det er absolutt mulig å gjøre et lite sommerkupp på bruktbil. Det er stille i bruktbilhallene nå framover og veldig bra nybilsalg gjør også at det er mange bruktbiler å velge mellom.

Derfor tror jeg dette er tiden for å gjøre et godt kjøp. Det beste er å orientere seg godt før dere reiser nedover, blinke ut aktuelle biler - og så ta en liten runde for å se, prøve - og prute.

Ønsker dere god ferie og godt bilkjøp!

LES OGSÅ: Slik pruter du på bruktbil

Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: