Deler av Bergensbanen regnet bort

Jernbaneskinnene henger i løse luften. Bergensbanen stengt mellom Geilo og Ål

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et særdeles kraftig lokalt regnvær i nedre del av Hallingdal har skylt vekk grunnen under to deler av Bergensbanen.

Buss for tog

Togstrekningen mellom Geilo og Ål vil være stengt resten av uken.

LES OGSÅ: Flere kilometer vei skylt bort av kraftig regnvær

Strekningen forventes åpnet for ordinær trafikk mandag 11. juli, opplyser Jernbaneverket onsdag morgen. Inntil videre må passasjerene ta buss mellom Geilo og Ål.

– Skal du fra Bergen til Oslo, tar du toget som normalt fra Bergen. Toget tar deg til Geilo, hvor passasjerene blir fraktet videre med buss til Ål. Fra Ål tar toget deg med videre i retning Oslo. For sommeren går toget til Hønefoss, og ikke til Oslo S på grunn av sommerstengingen av jernbanen. Passasjerene vil bli transportert med buss fra Hønefoss til Oslo S, sier Erik Lødding i NSB til tv2.no.

Skal du den andre veien, reiser du på samme måte.

Lødding forteller at reisende må belage seg på minst én times forsinkelse, men at det skal settes opp nok busser til at alle skal komme seg så fort som mulig avgårde.

Jernabne (Foto: Jon-Anders Hefte)
Jernabne (Foto: Jon-Anders Hefte)

– 55 meter av skinnegangen henger i løse lufta etter at massen under er skylt vekk av det voldsomme regnet, sier pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til TV 2.

Først trodde de det bare var snakk om en parsell, men senere viste det seg at det var snakk om to parseller.

Syv meter til fast grunn

– På det ene punktet er syv meter med masse borte under skinnegangen, sier Bårdstu.

I morgentimene, onsdag, sitter Jernbaneverket i møter med lokale entrepenører og diskuterer hva som må gjørest. Planen er å komme i gang i løpet av onsdagen.

– Helga går nok med, seier Bårdstu.

Jernbaneverket følger nøye med på værmeldingene for å forhindre slike hendelser, men av og til kan det komme lokale værtyper som ikke er meldt. Det skjedde tirsdag kveld, og like etter klokka 22 kom meldingen om at Bergensbanen var rammet. (TV 2/NTB)