Thor Hushovd får på seg den gule trøyen etter den fjerde etappen av Tour de France 2011. (Foto: PASCAL ROSSIGNOL/Reuters)
Thor Hushovd får på seg den gule trøyen etter den fjerde etappen av Tour de France 2011. (Foto: PASCAL ROSSIGNOL/Reuters)

Hushovds trener: - Thor kan velge og vrake i tilbud nå

Thor Hushovds markedsverdi øker for hver Tour de France-dag som går.

Mur de Bretagne (TV 2 Sporten): Thor Hushovd har hatt en strålende Tour de France så langt, men solide etappeprestasjoner og gul trøye. Tirsdagens klatrebragd opp Mur de Bretagne er foreløpig det soleklare høydepunktet.

- Alle vil ha Thor
Den imponerende innsatsen øker naturlig nok markedsverdien til verdensmesteren, som står uten kontrakt etter inneværende sesong.

Se reportasje i videovinduet over!

Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, tror mildt sagt ikke at eleven vil slite med å skaffe seg arbeidsgiver for 2012.

- Nei, han kan velge og vrake i tilbud nå. Alle lag vil ha Thor. Han har alltid vært ettertraktet, men det er mer enn noen gang nå. Han er en etterspurt vare, sier Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

Og forklarer hvorfor:

- Han leverer varene hele tiden. Han viste på lagtempoetappen at han er en av verdens beste lagtemporyttere. Så viste han på mandag at han er verdens beste opptrekker, før han i dag viste at han er en av verdens beste klatrere.

- Så klart et lag vil ha en slik rytter. Han er gull verdt for ethvert lag med den verdien han har. Hadde jeg vært sportsdirektør, så hadde jeg bladd opp noen ekstra gryn, sier Kvålsvoll med et smil.

Ønsket av laget til Cavendish
En av lagene som ikke legger skjul på at de ønsker Thor Hushovd er HTC-Highroad, som er laget til spurtrival Mark Cavendish.

- Om han blir hos Garmin? Det er jeg sikker på at han ikke blir, sier sportsdirektør Brian Holm til TV 2 Sporten, og legger til:

- Hvis vi har et lag til neste år, vil jeg gjerne ha Thor på laget.

Klar for sykkeldiskusjon? Delta i vårt debattforum for Tour de France
Tour de France: Nyheter | Etappene | Lag/ryttere | Resultater | Historikk

- Han er i sin beste alder
Tidligere i sommer ble det kjent at Hushovd hadde innledet forhandlinger med det franske laget Europcar. Samtidig påpekte Hushovd at han også snakket med andre lag, inkludert hans nåværende arbeidsgiver Garmin-Cervélo.

Både Hushovd og Kvålsvoll har vært krystallklare på hvilke kriterier som må innfris ved valg av arbeidsgiver for neste sesong. De vil ha et solid lag rundt seg i vårklassikerne, spesielt Paris-Roubaix, samt sikret plass i Tour de France.

I tillegg er sosial trivsel et viktig poeng for sørlendingen.

- Han er i sin beste alder, og så lenge han har motivasjonen i orden og synes det er artig å trene, så kan han være i toppen i mange år fremover, sier Kvålsvoll.

Se video: Reportasjer, klipp, musikkvideoer i TV 2 Play
Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour de France-manager!
Spill vårt sykkelspill Velocipede her!