frankr-dsk-anmeldt-F - Strauss-Kahn anmeldt for overgrep i Paris

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn er nå anmeldt for voldtektsforsøk i hjemlandet Frankrike. Journalist Tristane Banon hevder han forsøkte å voldta henne i 2003.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Banon gikk tirsdag til en domstol i Paris med sin anmeldelse av Strauss-Kahn. Hun har tidligere offentlig anklaget Strauss-Kahn for å ha overfalt henne «som en brunstig sjimpanse», da hun skulle intervjue ham i den franske hovedstaden i 2003.

At hun ventet i åtte år med å anmelde saken, forklarer hun med at ingen ville trodd henne hvis hun hadde forsøkt å si fra for åtte år siden. Da var Strauss-Kahn allerede en mektig politiker med viktige verv i Frankrikes sosialistparti.

Strauss-Kahn gikk av som leder for det internasjonale pengefondet IMF i mai, etter at en stuepike på et hotell i New York hevdet at han forsøkte å voldta henne. Men påtalemyndigheten i USA har trukket denne kvinnens troverdighet i tvil.

Den 32 år gamle guineanskfødte kvinnen saksøkte tirsdag avisen New York Post og fem av dens ansatte for å ha stemplet henne som prostituert. Hun sier dette er en grov løgn og krever erstatning og oppreisning. (©NTB)