De svenske søstrene Marie Nordsveen og Åsa Henriksen tilbyr travle nordmenn middagen levert på døren.
De svenske søstrene Marie Nordsveen og Åsa Henriksen tilbyr travle nordmenn middagen levert på døren.

De handler middagen din

Det er blitt stuerent å overlate kjedelige oppgaver til profesjonelle.

Du stresser på jobben, haster av sted til barnehagen for å hente barn og tråler matbutikken med trøtte barn på slep. Også går turen hjem for å lage middag. Kjenner du deg igjen?

Det gjør Marie Nordsveen og Åsa Henriksen også. De to svenske søstrene står bak «Middagshjelpen», en bedrift som skal gjøre det den heter, nemlig å hjelpe til med middagen.

Sluttet i jobben for å bake cupcakes

Småbarnsmødre og gründere

– Jeg var selv en travel småbarnsmamma med barn som skulle hentes i barnehagen etter jobb. Så var det hjemom, og deretter ut igjen for å handle. Barna var sultne og utålmodige, men samtidig ville jeg gi dem sunne og varierte middager. Sånn kom ideen til «Middagshjelpen», forteller Nordsveen til «God morgen Norge».

«Middagshjelpens» forretningsidé er å planlegge og levere velfylte og gjennomtenkte matposer med råvarer av høy kvalitet, og oppskrifter på velkomponerte middager rett på døren hjemme.

Lignende konsepter har eksistert hos søta bror i flere år, og de to utvandrede svenskene bestemt seg for å satse på det samme i Norge.

– Mange føler jo på tidsklemma, men vil samtidig gi barna sine variert og sunn kost, sier Nordsveen.

I dag er det akseptert at vi bruker tid på det vi liker å gjøre, og penger på å la andre gjøre det som må gjøres, men som vi ikke har lyst til å bruke tid på selv.

Leverer maten på døra

Nordsveen og Henriksen jobbet som henholdsvis sykepleier og markedsøkonom, men satser nå for fullt på å tilby nordmenn middagshjelp.

– Vi vil tilby et produktet som bidrar til avlastning i hverdagen, inspirasjon i matlagingen og god, sunn, hjemmelaget mat av høy kvalitet, sier Marie Nordsveen.

Middagshjelpen ansvarer for alt fra planleggingen av ukens middager til hjemkjøring av maten. Da kommer det gode råvarer til tre eller fem middager til to voksne og to barn. På denne måten slipper man en tidkrevende og ofte stressende oppgave i hverdagen.

Kan vi tenke «lavkarbo» for barn?

Akseptert å kjøpe tjenester

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det er en økende vilje blant folk til å ville betale for ulike typer tjenester. I dag er det akseptert at vi bruker tid på det vi liker å gjøre, og penger på å la andre gjøre det som må gjøres, men som vi ikke har lyst til å bruke tid på selv. Trenden med å kjøpe ulike husholdningstjenester har økt i takt med at vi får mer penger mellom hendene.

– Vi er blitt mer velstående og prioriterer annerledes enn før. I dag er det viktig å ha en innholdsrik fritid og å redusere hverdagsstresset. Mer tid med familien er en verdi som er helt ubetalelig. Kanskje det mest verdifulle vi kan satse på, sier Marie Nordsveen.

1290 kroner i uka koster abonnementet hos «Middagshjelpen». Det gir nok mat til to voksne og to til tre barn. Ifølge firmaets nettsider bruker en gjennom snitts familie 2724 kroner på mat i uka. Det betyr at du sitter igjen med 1434 kroner til annen mat, som frokost og middag i helgen, dersom du ikke vil øke matbudsjettet ut over gjennomsnittet.

Her er Wenches oppskrifter på

Knekkebrød

Müslirundstykker

Grove scones