syria-hama-drept-F - - Syriske styrker har drept seks sivile i Hama

Syriske styrker skal ha gått til nye angrep på boligområder i byen Hama. Innbyggere forsøker å holde sikkerhetsstyrkene unna, ifølge aktivister.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Folk som bor i Hama, skal tirsdag ha kjempet for å hindre at de syriske styrkene rykker inn. Unge mennesker har plassert store steiner, kjøretøy og søppelkasser i veiene inn til byen.

Syriske styrker og menn lojale mot president Bashar al-Assad har skutt og drept minst seks sivile i løpet av den andre dagen med angrep mot Hama, sier aktivister og innbyggere til Reuters tirsdag.

- Innbyggerne har mobilisert. De er forberedt på å dø for å forsvare byen heller enn at syriske styrker kommer seg inn, sier Rami Abdel Rahman, leder av det londonbaserte Syriske observatorium for menneskerettigheter.

Sist fredag hevdet aktivister at flere hundre tusen mennesker demonstrerte i Hama. Demonstrasjonen ble lagt spesielt merke til. Det var nemlig i denne byen tidligere president Hafez al-Assad knuste et islamistledet opprør mot hans Baath-regime i 1982. Tusenvis av mennesker ble massakrert, og ifølge anslag kan det ha dreid seg om opptil 30.000 drepte. (©NTB)