06.07 brosme bolognaise
06.07 brosme bolognaise

Slik har du kanskje aldri smakt pasta bolognaise før?

Få Ole Jonnys oppskrift med brosme her!

I kveldens «Sommertid» er det den spennende fisken brosme som skal serveres, i regi av programmets faste kokk Ole Jonny Eikefjord. Nedenfor kan du se hvordan du kan gjøre pasta bolognaise på sjømatvis.

Brosme bolognaise med pasta

1 kg brosmefilet, skjær i t3x 3 cm terninger

3 bokser plommetomater (nettovekt á 400 g)

5 båter hvitløk finhakkes

1 reven gulrot

30 g reven sellerirot

1 finhakket chili

1 finhakket løk

3 laurbærblad

3 dl ekstra jomfruolivenolje

1 ss sitronsaft

30 g parmesanost, revet

20 blader fersk basilikum, finsnittes til 3 ss

salt

200 g pasta

Slik gjør du:

Fres løk, hvitløk, chili, gulrot og sellerirot i 5 ss olivenolje. Tilsett tomatene. Kok i 40 minutter. Legg fisken i og kok i 5 minutter. Tilsett sitronsaft og smak til med salt. Ha resten av olivenoljen i og kok opp (oljen røres inn).

Kok pastaen (etter pakkens oppskrift) Øs fiskegryten over pastaen. Dryss på parmesan og basilikum.

Her finner du alle oppskriftene fra «Sommertid»