Moden hud, Jan Thomas, Happy Day, videobilde (Foto: Eirik Bratthammar)
Moden hud, Jan Thomas, Happy Day, videobilde (Foto: Eirik Bratthammar)

Sminkeguide:Makeup for moden hud

Skjønnhet har som kjent ingen alder. Likevel er det ingen hemmelighet at moden hud trenger ekstra opperksomhet, også når det kommer til makeup. Her er sminketipsene for godt voksne damer!

Kjendisstylist Jan Thomas viser hvordan man legger makeup på moden hud. Se video øverst i saken!

Skjønnhetstips for moden hud

  • Tilfør huden nok fuktighet! Bruk en ansiktskrem som er rik på fuktighet, gjerne med solfaktor (SPF)
  • Ta gjerne ekstra tilskudd vitaminer.E-vitaminer er hemmeligheten bak vakker hud! Det er mange sammenhenger mellom hva du spiser, hvordan du har det og hvordan huden din ser ut. Vitamin-E styrker huden og blodkarene ved å beskytte mot skader av frie radikaler. Vitamin-E finnes i vegetabilske oljer, mandler, nøtter, frø, fet, fisk, eggeplomme og korn, og er tilsatt i mange hudpleieprodukter. Du kan også lage din egen skjønnhetsbooster av e-vitaminkapsler. Stikk hull på kapslene, og bruk vitaminene som et serum under den daglige ansiktskremen din.
  • Vann er viktig for å få en fin hud! Vi trenger minst to liter vann hver dag. Drikker du mye kaffe og alkohol trenger kroppen mer vann.
  • Unngå bomull når du fjerner sminken fra øynene. Bomull er ofte grov, og kan skade den tynne huden rundt øynene.
  • Pudderprodukter kan få huden til å se tørr ut, og dermed fremheve rynker og fine linjer.
  • Se etter produkter som inneholder vitamin A eller glykolsyre som øker kollagenproduksjonen, og hjelper å øke elastisiteten i huden.
  • Peel huden med jevne mellomrom! En god peeling fjerner døde hudceller, og etterlater huden frisk og myk.

LES OGSÅ: Vil du bli hudpleier?

Moden huds beste venn?

– Moden huds beste venn er en primer - et baseprodukt som fyller ut linjer og ujevnheter i huden. En primer gir deg jevnere hudtone, og gjør at sminken både sitter bedre og holder lenger uten å stripe seg. Legg primeren på etter den daglige hudkremen din, men før foundation, sier skjønnhetsekspert i TV2s moteportal, Ida Elise Eide Einarsdóttir.

LES OGSÅ: Slik holder du rynkene unna

«Tryllepenn»

– En highlighter, eller en såkalt «tryllepenn» gjør underverker for deg med moden hud. Velg en highlighter med lysreflekterende partikler, som refleterer lyset i ansiktet. Påfør concealeren med pensel eller med fingrene under øyepartiet og opp mot neseryggen ved øyekroken for å gi ansiktet et løft. Litt concealer i v'en i ytterkant av øyet, gjør mirakler for moden hud, sier Einarsdóttir.

LES OGSÅ: Feite eldre lever lengre

Unngå skimmer

– Har du moden hud bør du velge matte øyenskygger og solpudder, sier skjønnhetsekspert i TV2s moteportal, Kjersti Skar Staarvik.

– Produkter med for mye skimmer fremhever rynker og fine linjer. Vær særlig oppmerksom på den tynne huden rundt øynene. Her kommmer «kråketærne» tidlig. Metalliske øyenskygger og produkter med skimmer legger seg rett i linjene og fremhever disse, sier Staarvik.

– Et annet godt tips for deg med moden hud, er å bare påføre maskara på de øvre vippene. Dette løfter ansiktet, og gjør at du ser mer våken ut.

LES OGSÅ: Makeup: Makeupartistenes beste tips