JUBELBRØL: Så glad ble Novak Djokovic etter å ha sikret seg finaleplass i Wimbledon og status som ny verdensener i tennis. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
JUBELBRØL: Så glad ble Novak Djokovic etter å ha sikret seg finaleplass i Wimbledon og status som ny verdensener i tennis. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

Se Djokovic bli hyllet i Serbia

Nesten 100 000 hadde møtt opp i Beograd for å hylle Wimbledon-mesteren.

Rundt 100 000 mennesker møtte mandag kveld opp for å hylle Wimbledon-mesteren Novak Djokovic.

Serberen har hatt en fantastisk sesong hittil i år. I tillegg til Wimbledon har 24-åringen også vunnet Australian Open og kun tapt én kamp i 2011, det var i semifinalen i det åpne franske mesterskapet mot Roger Federer.

Brøt hegemoniet
Allerede etter å ha slått Jo-Wilfried Tsonga i semifinalen i London var det klart at Djokovic ville bli den nye verdenseneren på ATP rankingen.

I finalen slo han i tillegg den forrige verdenseneren Rafael Nadal.

Djoko har dermed også brutt hegemoniet til Nadal og Roger Federer. 24 åringen er den første på over syv år, bortsett fra Nadal og Federer, som er nummer én på verdensrankingen. Den nye verdenseneren er også den eneste bortsett fra sveitseren og spanjolen som har vunnet Wimbledon siden Lleyton Hewitt gjorde det i 2002.

LES OGSÅ:– Federer ferdig som ener

Djokovic var veldig glad på scenen i Beograd og takket det serbiske folket for støtten og for at de ble med i feiringen.

– I kveld skylder jeg dere alt fordi dere har gjort denne dagen til den mest fantastiske dagen i mitt liv. Jeg vil aldri glemme dette. Dette trofeet dedikerer jeg til dere, dette trofeet dedikerer jeg til Serbia, fortalte Djokovic de fremmøtte ifølge AP.

Med åtte titler, to grand slams, så langt denne sesongen har det virkelig vært Djokovic sitt år så langt.

Født for å spille tennis
Skal vi tro på den serbiske mesteren så vil han også i fremtiden være med å kjempe om titler.

– Jeg vil definitivt komme for flere Wimbledon-titler, flere grand slams-trofeer. Det er dette jeg er født for å gjøre, jeg vil være en tennismester. Jeg vil vinne flere grand slams, sa Djokovic etter kampen i følge Skysports.

LES OGSÅ: Djokovic sikret seg verdensenerstatus og Wimbledon-finale