62 åringen forskutterte bilkjøringen en smule ved å kjøre til teoriprøvene. Det straffet seg. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanix)
62 åringen forskutterte bilkjøringen en smule ved å kjøre til teoriprøvene. Det straffet seg. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanix)

Kjørte bil til sin egen teoriprøve

Og ikke bare én - men to ganger. Les hvem som anmeldte ham:

Da 62-åringen skulle forsøke å få tilbake førkortet etter en fartsdom, kjørte han like godt til trafikkstasjonen selv. Det skriver Oppland Arbeiderblad.

Ikke bare én gang gjorde han det, men to.

Den første kjøreturen hans fant sted 23. november i fjor. Den neste seks dager senere. Begge gangene ble mannen observert av ansatte på Gjøvik trafikkstasjon idet han forlot stedet.

Siden de visste hvorfor han nettopp hadde besøkt dem, valgte de naturlig nok å politianmelde saken.

Oppsiktsvekkende

«Det er ikke noe spesielt å bemerke til selve kjøringen, men retten finner det nokså oppsiktsvekkende at tiltalte kjører fra trafikkstasjonen etter å ha avlagt teoriprøve en prøve han måtte ta fordi han tidligere ble fradømt retten til å kjøre bil», skriver Gjøvik tingrett, som nå har dømt 62-åringen for forholdet.

Mannen er opprinnelig fra Midtøsten, men har bodd mer enn mange nok år i Norge til å kjenne trafikkreglene.

«Tiltalte har handlet forsettlig, og han dømmes for ved to anledninger å ha kjørt uten gyldig førerkort», konstaterer tingretten.

Nytt beslag

Straffen er en bot på 12.000 kroner. I tillegg er han fradømt førerretten i nye åtte måneder, regnet fra 11. desember i fjor. Det var dagen han kunne tatt førerprøven igjen etter forrige beslag, som varte 13 måneder.

Tiltalte erklærte seg uskyldig da den nye saken kom for retten i forrige uke. Han hevdet det var hans datter som kjørte bilen til og fra trafikkstasjonen. Vitner er imidlertid sikre på at tiltalte kjørte, og at han var alene i bilen.

Del med Facebook-vennene dine

Du kan lese mer om bil og trafikk på oa.no - her:

LES OGSÅ: Påsto politiet ba ham kjøre uten førerkort