ny3-gaza-båt-underveis-F - - Skip med norske Gaza-aktivister stoppet på ny i gresk havn

Tirsdag kveld ble skipet Juliano, der blant andre norske propalestinske aktivister befinner seg, stoppet av greske myndigheter på vei ut av havna utenfor Aten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skipet hadde satt kurs for internasjonalt farvann og Gaza da den greske kystvakten stanset aktivistbåten, skriver den norske aktivistgruppen Ship to Gaza i en pressemelding.

Juliano skulle etter planen ha fraktet aktivistene til Gaza i forrige uke, men fredag ble det oppdaget en feil i propellen. Rødt-politikeren Torstein Dahle sa da til NTB at han trodde båten ville være klar til å dra mandag, selv om greske myndigheter har gitt hele den internasjonale Gaza-flåten seileforbud.

- Den lille båten forlot Hellas natt til tirsdag og er på vei til Gaza for å bryte den israelske blokaden, sa arrangøren, som ikke ville fortelle hvordan lystbåten Dignite al Karama klarte å unngå kystvakten.

Ifølge israelsk radio ble imidlertid seilasen kort. Få timer etter avreise skal båten ha snudd fordi de åtte demonstrantene og besetningen om bord ikke ønsket å fortsette alene. Den skal ha stoppet i internasjonalt farvann for å vente på resten av flåten, som er strandet i Hellas. (©NTB)