Per Ciljan Skjelbred blir Hamburg spiller i august. (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)
Per Ciljan Skjelbred blir Hamburg spiller i august. (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)

Bratseth tror Skjelbred passer godt i tysk fotball

Den tidligere Bundesliga-proffen mener Per Ciljan Skjelbred har det som skal til for å klare seg i Hamburg.

Tirsdag blir Per Ciljan Skjelbred trolig klar for Hamburger SV.

En som kjenner både Rosenborg og tysk fotball bedre enn de fleste er Rune Bratseth. Han tror Skjelbred har det som skal til for å lykkes, men mener likevel at det vanskelig lar seg spå om han vil etablere seg på førstelaget.

– Tysk fotball tror jeg passer Per godt, men det er umulig å si om han lykkes. Det er tøff kamp om plassene og et høyt nivå, men han er en teknisk fotballspiller, god med ball på små flater og veldig arbeidsom. Det blir spennende å se hvilken posisjon de vil bruke ham i, sier Bratseth.

– Bør ikke drøye mer nå
Han mener 24-åringen må gripe denne muligheten for å kunne bygge seg en solid karriere i utlandet.

– Jeg tror han kan få et løft i karrieren. Det er ikke feil med et miljøskifte nå. Han har vært her lenge, og har hatt noen tyngre perioder, selv om han har vært lett på foten og i form i det siste. Han bør ikke drøye det mer nå i forhold til utenlandsdrømmen, sier den tidligere Bundesliga-proffen.

Rune Bratseth (Foto: Jonassen, Morten/Scanpix)
Rune Bratseth (Foto: Jonassen, Morten/Scanpix)

Bratseth mener også det er riktig av RBK å selge «arvegodset».

– I og med at kontrakten går ut til jul, er det riktig å få penger for ham nå. Hvis det er sju millioner som TV 2 har hevdet, er det en bra sum, men alt over fem millioner er bra, sier Bratseth.

– Potensial til å kjempe i toppen
Han spilte selv for Werder Bremen, som er blant Hamburgs bitreste rivaler. Hamburg er den eneste klubben som har vært i Bundesliga hver eneste sesong siden starten i 1963, og befinner seg stort sett alltid på øvre halvdel av tabellen, men det har vært smått med pokaler de senere årene.

Bratseth ser på Hamburg som en sovende kjempe.

– Det er lenge siden de har vært storebror i regionen og tatt titler. Det er for dårlig for en sånn klubb, som har potensial til å kjempe i toppen, avslutter han.