voldtekt-dom - Voldtektsdømt iraker var utvist fra Norge

En 27 år gammel iraker som i forrige uke ble dømt til to år og åtte måneders fengsel for voldtekt, var utvist fra Norge da han voldtok en 29-årig kvinne i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 27 år gamle irakeren kom til Norge som asylsøker i 2008. I desember 2009 fikk han endelig avslag på asylsøknaden fra Utlendingsnemnda (UNE), etter først å ha fått avslag fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

Ved endelig avslag på asylsøknaden bortfaller arbeidstillatelsen, og man må returnere til hjemlandet. Den 27 år gamle mannen returnerte ikke. Han ble i Norge og fikk seg jobb. Nå er han dømt for voldtekt mens han var på jobb. Ifølge dommen voldtok mannen en 29 år gammel kvinne i august i fjor, skriver Drammens Tidende.

Til tross for avslag på asylsøknaden og at han dermed oppholdt seg ulovlig i Norge, fikk han jobb i en rengjøringsbedrift.

Kvinnens bistandsadvokat, Elisabeth Hagen mener det er skremmende at 27-åringen kunne begå straffbare handlinger etter at han var utvist.

- Det betyr at vi at har en del personer i landet som vi nærmest ikke vet hvem er. De er på yttersiden av samfunnet. De har ingenting å tape, og de har ingen lojalitet til våre lover og regler, sier Hagen. (©NTB)