afgh-brite-drept-F - Tilbakeslag for britene i Afghanistan

En britisk soldat er funnet drept i Afghanistan. Funnet ble gjort etter at britenes statsminister måtte avlyse et besøk i en afghansk by han selv hadde framhevet som eksempel på bedret sikkerhet i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den drepte soldaten ble funnet mandag etter en omfattende leteaksjon i Nahr-e-Saraj-distriktet i den urolige Helmand-provinsen, sør i Afghanistan. Han var meldt savnet fra en veisperring i området, opplyste forsvarsdepartementet i London.

Dermed er antallet drepte britiske soldater i Afghanistan i år kommet opp i 27. Det samlede tallet på falne briter siden operasjonene i Afghanistan ble innledet i oktober 2001 står nå på 375.

På grunn av mandagens leteaksjon måtte statsminister David Cameron avlyse et besøk i Laskhar Gah, nord i Afghanistan. De britiske styrkene her skal om kort tid overlevere ansvaret for sikkerheten i området til afghanske regjeringsstyrker.

Besøket ble avlyst for at de britiske styrkene skulle kunne konsentrere seg om letingen etter den savnede soldaten. Cameron har varslet at de siste av de rundt 9.500 britiske soldatene som i dag er i Afghanistan, skal være trukket ut innen 2015. (©NTB)