ny1-frankr-dsk-voldtekt-F - Ny voldtektsanklage mot Strauss-Kahn

Den franske journalisten og forfatteren Tristane Banon anmelder Dominique Strauss-Kahn for voldtektsforsøk. Anmeldelsen legges fram for en domstol i Paris tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anmeldelsen gjelder et forhold i 2003, da Banon skulle intervjue Strauss-Kahn i en leilighet i Paris. Hun var den gang 22 år gammel og har offentlig fortalt om episoden, som skal ha endt med det rene slagsmålet på gulvet i leiligheten.

I mai i år opplyste Banons mor at den tidligere ikke navngitte mannen som forsøkte å forgripe seg mot datteren, var Strauss-Kahn.

- Tristane Banon vil tirsdag formelt anmelde et voldtektsforsøk i Paris, sa hennes advokat David Koubbi til nyhetsbyrået Reuters mandag.

Moren er regionalpolitiker i det franske sosialistpartiet, som Strauss-Kahn også tilhører. Tristane Banons anklager mot Strauss-Kahn har vært kjent fra mediene, men det er først nå at hun har bestemt seg for å gå til retten.

Kunngjøringen om at han nå risikerer en ny rettssak i hjemlandet Frankrike, kom få dager etter at Dominique Strauss-Kahn ble løslatt fra husarrest i USA. Der er han anklaget for å ha forsøkt å voldta en stuepike ved et hotell i New York. Han må imidlertid bli i USA inntil neste rettsmøte 18. juli. (©NTB)