Pontus Farnerud (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Pontus Farnerud (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

– Klubben må satse på de yngre spillerne

Stabæk risikerer masseflukt etter sesongen. Pontus Farnerud er en av spillerne som har kontrakt som er i ferd med å løpe ut.

Stabæk risikerer ikke bare å miste Telenor Arena som hjemmebane. Også flere spillere kan glippe for bærumsklubben.

Henning Hauger er allerede klar for en overgang til tyske Hannover, mens en rekke andre har kontrakter som løper ut denne sesongen.

– Henning drar, og Johan Andersson, Skjønsberg, Pálmi (Rafn Pálmason), meg selv og kanskje én eller to til er Bosman, så visst er det utfordringer for klubben med tanke på arenaen og spillermaterialet, sier midtbaneprofilen Pontus Farnerud til TV 2 Sporten.

Med tanke på den pressede økonomiske situasjonen mener Farnerud at Stabæks fremtid ligger i unggutter fra egne rekker.

– En sak som er sikkert er at klubben må fortsette å satse på de yngre spillerne som har gjort det bra, det er der fremtiden ligger, sier svensken.

Ingen konkret interesse
Han er åpen for å fortsette i Stabæk, men venter også at det vil komme interesse fra andre klubber.

– Foreløpig har jeg kontrakt til slutten av sesongen, så det er det jeg forholder meg til nå. Spekulasjoner og eventuell interesse er det naturlig at kommer i denne perioden. Man får ta stilling til det hvis det kommer noen konkret, men for øyeblikket er jeg 100 prosent Stabæk-spiller, sier Farnerud, som legger til at en slik konkret interesse foreløpig ikke finnes.

Utelukket annen norsk klubb
I fjor annonserte Farnerud at en overgang til en annen klubb i Tippeligaen var lite aktuelt. Den gangen var det en eventuell gjenforening med Jan Jönsson i Rosenborg som var temaet.

Samtidig poengterte han at en tur til utlandet ikke måtte skje for enhver pris.

– Jeg kjenner ikke et stress etter å komme ut, siden jeg allerede har vært ute. Jeg kjenner heller ikke et behov etter å tjene ekstra penger fordi jeg blir over tretti år. Det skal være noe veldig bra om det skal være aktuelt, sa Farnerud da.

Se intervju med Pontus Farnerud i videovinduet øverst