marta
marta

Verdens beste kvinnelige fotballspiller tror på Norge

Først Marta senket Norge med to mål. Så ønsket hun de norske jentene lykke til i skjebnekampen mot Australia.

Med to mål og én målgivende i kampen mot Norge, viste Marta hvorfor hun er kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller fem år på rad.

– Det var ikke enkelt å terrorisere det norske forvaret, men vi løste det med å spille hurtig, sier 25-åringen etter kampen.

Norge var helt på høyde med Brasil i store deler av første omgang, men så begynte Marta å vise storhet. Eli Landsem var tydelig på hva som skilte Norge og Brasil i ruskeværet i Wolfsburg søndag kveld.

- Det er enkeltspillere som er på høyere nivå enn våre. Marta har et tempo som ingen er i nærheten av, forteller den norske landslagssjefen.

Håper på Norge
Etter 3-0 over Norge har Brasil nå seks poeng i gruppe D. Norge står med tre poeng, og må vinne sin siste kamp mot Australia for å sikre kvartfinalespill. Marta tror de norske jentene klarer den utfordringen.

- Absolutt, de har kvalitetene til å avansere til kvartfinalen, men det vil bli en vanskelig kamp mot Australia, sier kvinnefotballens største stjerne - før hun legger til;

- Lycka till, Norge!

Se Marta snakke om kampen mot Norge i videovinduet øverst

Skjebnekamp
Norges unge forsvarsrekke hadde god kontroll på de brasilianske stjernene til å begynne med og til pause sto det kun 1-0 til Marta og co, som jakter sin første VM-tittel. Men andre omgang startet på verst tenkelige vis. To baller føk forbi målvakt Ingrid Hjelmseth før det var spilt fem minutter.

– Da er kampen punktert. Da må vi tenke neste kamp, sier Eli Landsem.

Les også: Marta holdt lekestue

Onsdagens kamp mot Australia betyr mer for Norge enn kun videre avansement i Tyskland-VM. Sammen med Frankrike, Tyskland og Sverige kjemper Eli Landsems tropp om å kvalifisere seg til London-OL i 2012. Utennom England, er det de to europeiske lagene som kommer lengst i sommerens VM som får OL-billett. Både Frankrike, Tyskland og Sverige er allerede klare for kvartfinale. Det betyr at presset ligger på Norge.

- Vi visste fra vi kom til Tyskland at kampen mot Australia ville bli avgjørende. Seier over Brasil ville vært bonus, nå må vi vinne og det er vi forberedt på, avslutter landslagssjefen.