boksing
boksing

Tangstad Jr. får proffkontrakt

Otto Tangstad følger i pappa Steffens fotspor - Dersom han vil.

BERLIN (TV 2 Sporten): Otto Tangstad (22), sønnen til den tidligereproffbokseren Steffen Tangstad, gjør som pappa og får proffkontrakt med tyske Sauerland Event - hvis han vil.

Otto Tangstad har vært hos Sauerland Event for å vise seg frem i håp om at de vil se ungguttens talent. Sauerland Event er også Cecilia Brækhus sin promotor og er kjent som en av Europas beste og mest innflytelsesrike promotor-selskap.

Langvarig kontrakt
– Tangstad er et meget stort talent. Vi vil gjerne skrive en langvarig kontrakt med han. Hvis han selv vil, kan han bokse om VM-tittelen i lett tungvekt allerede om halvannet år, sier Sauerland-treneren Georg Bramowski til TV 2 Sporten.

Han skryter av ungguttens fysikk og kloke hode men mener han fortsatt kan bli bedre teknisk.

Gått bra
– Jeg føler det har gått veldig bra her nede og tilbakemeldingene har vært gode. Hvis de kommer med et tilbud, skal jeg diskuterere kontrakten med pappa. Men det er jo dette jeg har hatt lyst til helt siden jeg var barn, sier 22-åringen som ikke har bokset noen kamp siden 2007. De siste tre årene har han derimot livnært seg som stuntmann.

Må trives
– Jeg har trent knallhardt den siste tiden og elsker det jeg driver med. Skal jeg lykkes i dette yrket, må jeg trives der jeg skal bo. Skal innrømme at jeg er litt skeptisk til storbyen Berlin. Jeg er et naturbarn og liker meg beste ute på sjøen, i skogen eller på fjellet, sier Otto Tangstad som har bølgesurfing som sin store hobby ved siden av boksingen.

Han avslutter oppholdet sitt i Tyskland om en uke. Går det som Sauerland Event vil, reiser han hjem til Tønsberg med en proffkontrakt i lomma. Første kamp kan allerede bli 2. september i danske Herning.