ppd
ppd
diouf
diouf
bugge
bugge
thioune
thioune
Pape Pate Diouf (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
Pape Pate Diouf (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)

Firemålshelten Pape Pate Diouf: – Dette var min bryllupsgave til Mame

Molde-kompisene «pusset skoene» til Pape Pate Diouf da han scoret sitt fjerde.

Molde - Aalesund 5-2

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Molde/Bergen (TV 2 Sporten): Pape Pate Diouf ble den store helten og scoret fire av målene da Molde slo Aalesund 5-2. Senegaleseren er nå oppe i tolv nettkjenninger denne sesongen.

Makhtar Thioune noterte seg også for en fulltreffer da Molde befestet serieledelsen. Kjell Rune Sellin og Demar Phillips scoret Aalesunds mål.

Se Dioufs fjerde mål i videovinduet over!

– Dette var min bryllupsgave til Mame
Moldes firemålshelt var forlover i bryllupet til eks-lagkompis og Manchester United-spiller Mame Biram Diouf lørdag, og sier søndagens fire mål var en gave til ham.

– Dette var min bryllupsgave til Mame. Jeg at jeg skulle score mange mål for ham i går, og jeg gjorde det i dag. Jeg er veldig glad for at vi vant denne kampen. Det var en vanskelig kamp og vi gjorde det bra, sier Diouf.

– Og fire mål?

– Noen ganger er man heldig og hver sjanse går i mål. Det og hardt arbeid gjorde at jeg scoret fire i dag, sier han.

TV 2 PLAY: Se intervjuet med Pape Pate Diouf

– I dag var han «best man»
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var strålende fornøyd med sin firemålshelt, og hevder innsatsen på banen søndag lett overgikk hans tale til Mame Biram Diouf lørdag.

– Pape er i kjempeform og har bare blitt bedre og bedre og bedre. Vi spiller på en måte som passer han, selvfølgelig. Gutten trives. Han hadde visst en veldig dårlig tale til Mame i går, men en god fotballspiller er han, flirer Solskjær, og legger til:

– I dag var han «best man».

TV 2 PLAY: Se intervjuet med Ole Gunnar Solskjær

Les også: Pape giftet bort Mame

– De to siste målene var bare latterlige
Aalesund-trener Kjetil Rekdal var naturlig nok ikke like fornøyd.

– Når du gjør masse feil må du regne med å bli straffet for det, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

Han irriterte seg spesielt over de to siste Molde-målene.

– De to siste målene var bare latterlige. Det er forskjell på å tape med æren i behold og nesten bli slaktet. Det irriterer meg grusomt at vi slapp inn de to siste målene, sier Rekdal.

TV 2 PLAY: Se intervjuet med Kjetil Rekdal

Diouf-volley
Molde tok ledelsen etter elleve minutter. Magnus Wolff Eikrem slo en en god corner som Pape Pate Diouf dundret i mål med en flott volleyavslutning.

Se målet:

531043

Bugge Pettersen-tabbe
Men scoringsrusen forsvant fort for hjemmelaget. Bare to minutter senere sørget Kjell Rune Sellin for 1-1. Avslutningen fra 16 meter var verken særlig hard eller spesielt god, men det var heller ikke Espen Bugge Pettersens opptreden i Molde-målet.

Landslagskeeperen fikk så vidt hanskene på ballen, men klarte ikke å hindre at avslutningen gikk i mål.

– Sånn er showbusiness! Han var glimrende forrige kamp, men gjorde en grunnleggende feil i dag. Sist han gjorde det der gikk han sannsynligvis på skolen, sier Moldes keepertrener Richard Hartis til TV 2 Sporten.

Se målet:

531044

Thioune fikset ny ledelse
Molde lot seg ikke knekke av nesestyveren, og etter 28 minutter tok Ole Gunnar Solskjærs elever ledelsen igjen. El-Hadji Makhtar Thioune dro seg fri inne i boksen og satte ballen iskaldt forbi Sten Grytebust i AaFK-målet fra seks meter.

Se målet:

531054

Etter 78 minutter satt den igjen for Molde, da Pape Pate Diouf sørget for 3-1 med sin tiende nettkjenning for sesongen. Se målet:

531107

Diouf lagde straffe
Men kampen var ikke over med det. Sju minutter før full tid klønet samme Diouf det til i duell med Christian Myklebust og laget straffespark for Aalesund. Demar Phillips var sikker fra krittmerket, og Moldes ledelse var dermed redusert til ett mål.

Se målet:

531114

Diouf-show
Pape Pate Diouf gjorde det imidlertid godt igjen da han sørget for hat-trick tre minutter senere. Diouf vant ballen i duell med Villa Jalasto på midtbanen, og fikk storme mot mål i fritt leide. Alene med keeper var han iskald og sørget for 4-2 til Molde, og det ellevte målet denne sesongen for sin egen del.

Se målet:

531117

Diouf ga seg imidlertid ikke før nummer tolv satt i buret. Magne Hoset slo et frispark inn i boksen fire minutter på overtid, og der dukket «selvsagt» Diouf opp og dunket inn sitt fjerde mål for kvelden.

Se den fjerde scoringen i videovinduet øverst!

Lagoppstillinger:
Molde:
Espen Bugge Pettersen - Joshua Gatt, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Vegard Forren, Magne Simonsen - Magnus Wollf Eikrem, Magne Hoset, Makhtar Thioune - Mattias Moström, Davy Claude Angan, Pape Pate Diouf.

Aalesund: Sten Grytebust - Einar Jääger, Daniel Arnefjord, Ville Jalasto, Jonathan Parr - Christian Myklebust, Amund Skiri, Jason Morrison, Peter Orry Larsen, Demar Phillips - Kjell Rune Sellin.