jonassvensson
jonassvensson
jonas
jonas
wemb
wemb
pricahoås
pricahoås

RBK-Svensson (18) fikk drømmetreff - og nå tror han på gull

Først scoret Jonas Svensson sitt første Tippeliga-mål. Så fulgte han opp med en perlescoring da Rosenborg banket Sarpsborg 4-0.

Rosenborg - Sarpsborg 4-0

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Trondheim/Bergen (TV 2 Sporten): Ungguttene sto frem da Rosenborg feide Sarpsborg av banen og vant 4-0 hjemme på Lerkendal. Jonas Svensson (18) og Simen Wangberg (20) sørget for de to første målene og scoret samtidig sine første Tippeliga-mål.

Svensson scoret også det tredje, som var en perle av et mål, før Mikael Lustig pirket inn Rosenborgs fjerde.

Se kampreferat i videovinduet over!

– Selvfølgelig har jeg troen på gull
Tomålsscorer Svensson var naturlig nok svært fornøyd etter storseieren.

– Det var artig med to mål og det første. Artig, smiler unggutten beskjedent.

– Du skrev ny kontrakt for noen uker siden. Var det svar på tiltale?

– Jeg har vært med å trene med guttene lenge, og følte kanskje jeg fortjente den kontrakten. Det er ikke noe jeg har gått og tenkt på, sier Svensson til TV 2 Sporten.

Og nå som Rosenborg er i medvind er ikke 18-åringen redd for å snakke om gull.

– Selvfølgelig har jeg troen på gull. Det hadde vært helt fantastisk. Vi har ikke helt fått de resultatene vi ville, men vi skal bare stå på, sier Svensson.

TV 2 PLAY: Se intervjuet med Jonas Svensson

Fornøyd Jönsson
Rosenborg-trener Jan Jönsson gir naturlig nok sine unge disipler godkjent.

– De får det for arbeidsinnsatsen. Og gøy at de havnet i målprotokollen også, selvsagt, sier Jönsson.

– Vi har hatt en bra måned og den forsterket vi i dag. Jeg synes ikke alt var fantastisk bra i dag, men jeg er glad vi holdt nullen og scoret fire mål, fortsetter Jönsson.

Men selv om resultatene har vært gode og de unge spillerne leverte mot Sarpsborg, så jobbes det fortsatt med forsterkninger for Rosenborg.

– Ja, og det kommer ikke an på denne kampen. Vi jobber hardt i det stille, og fremfor alt jobber vi med de unge som er her og det laget som er her, sier Jönsson.

TV 2 PLAY: Se intervjuet med Jan Jönsson

– Hang mer med her enn mot Vålerenga
Sarpsborg-trener Roar Johansen medgir at Rosenborg ble et par hakk for sterke.

– Vi fikk en leksjon i effektiv fotball i perioder her, sier Johansen til TV 2 Sporten.

Men selv om Sarpsborg fikk en leksjon er ikke Rosenborg det laget som har imponert Johansen mest.

– Det er ikke det beste Rosenborg-laget jeg har sett, men de var fire mål bedre enn oss i dag. Men i banespillet synes jeg vi hang mer med her enn mot Vålerenga, sier Johansen.

TV 2 PLAY: Se intervjuet med Roar Johansen

Svenssons første
Det var jevnspilt i innledningen på Lerkendal, men da den første kjempesjansen kom så forsvant også den doble smultringen fra målprotokollen.

Elleve minutter var spilt da Rosenborg tok ledelsen. RBKs offensive høyreback Mikael Lustig slo lavt inn fra sin kant, og foran mål kunne 18 år gamle Jonas Svensson bredside inn sitt aller første Tippeliga-mål.

Wanberg fulgte opp
Etter 24 minutter doblet Rosenborg ledelsen. Morten Moldskred slo en god corner fra venstre, og Sarpsborg-keeper Magnus Hjulstad gikk ut for å plukke ballen.

Hjulstad feilberegnet imidlertid, og RBK-stopper Simen Wangberg kom seg foran ham og headet ballen i mål. Dermed ble 20-åringen den andre unge trønderen på få minutter til å score sitt aller første Tippeliga-mål i oppgjøret mot Sarpsborg.

Både Hjulstad og Wangberg ble liggende å vri seg i smerte etter den tøffe duellen, men begge kom seg på beina igjen.

Perlemål
Den første omgangens frekkeste avslutning kom fra Sarpsborg-høyreback Hugues Wembangomo på overtid. 19-åringen forsøkte å skru ballen i det lengste hjørnet med yttersiden, men ungguttens skudd endte like utenfor mål.

Etter 52 minutter forsøkte Jonas Svensson seg på en lignende avslutning som Wembangomo. Og han gjorde det enda bedre. 18-åringen viste utsøkt avslutningsteknikk da han fyrte løs med yttersiden fra 16 meter, og skrudde ballen vakkert i krysset.

Lustig satte punktum
Ti minutter senere satt den igjen for Rosenborg. Mikael Lustig raget høyest på en Morten Moldskred-keeper, men headingen gikk rett på Hjulstad i Sarpsborg-målet. Returen endte imidlertid opp hos svensken, som kunne pirke inn 4-0 til Rosenborg.

Sarpsborg var nær et reduseringsmål etter 70 minutter, da Michael Røn fyrte løs inne i boksen. Daniel Örlund vartet imidlertid opp med en kjemperedning og fikk slått ballen i stolpen. Nærmere kom ikke Sarpsborg, og Rosenborg kunne glede seg over en sterk hjemmeseier.

PS! 17 år gamle Fredrik Midtsjø ble byttet inn fem minutter før full tid og fikk dermed sin Tippeliga-debut for Rosenborg.

Lagoppstillinger:
Rosenborg (4-4-2):
Daniel Örlund - Mikael Lustig, Jim Larsen, Simen Wangberg, Mikael Dorsin - Jonas Svensson, Markus Henriksen, Fredrik Winsnes, Per Ciljan Skjelbred - Morten Moldskred, Mushaga Bakenga.

Sarpsborg (4-4-2-diamant): Magnus Hjulstad - Hugues Wembangomo, Kjetil Berge, Ole Christoffer Heieren Hansen, Jo Nymo Matland - Erik Jonvik - Tom Erik Breive, Morten Giæver - Michael Røn - Glenn Roberts, Martin Wiig.