hopengoal
hopengoal

Sogndal reddet ett poeng i bunnoppgjøret mot Start

Hjemmelaget gikk mot en viktig seier på Sør Arena, men Sogndal utlignet via hendene til Ole Martin Årst.

Start - Sogndal 1-1

Kristiansand/Bergen (TV 2 Sporten): Start lå an til å ta tre meget viktige poeng i bunnstriden da de vant hjemme mot Sogndal søndag. Men et sent frispark-mål fra Ørjan Hopen sørget for at det ble 1-1 og ett poeng til hvert av lagene på Sør Arena.

Skal erstatte Priske og Strømstad
– Vi manglet sprut og tempo i spillet vårt. Det var synd at vi ikke fikk det ut, sier Start-trener Frode Fredriksen til TV 2 Sporten etter kampen.

Brian Priske spilte sin siste kamp i Start-drakten søndag og Fredrik Strømstad er på vei tilbake til Frankrike. Nå trenger Start å hente inn forsterkninger for å komme seg ut av bunnstriden.

– Nå vi se om vi kan klare å erstatte dem. Det er noe på gang, så vi skal jobbe hardt for å få på plass gode erstattere, sier Fredriksen.

TV 2 Play: Se intervju med Frode Fredriksen her
TV 2 Play: Se intervju med Harald Aabrekk her

For Sogndal og trener Harald Aabrekk var det ene poenget veldig viktig å få med seg. Både for sin egen del, men også for at Start ikke skulle få en luke ned.

– Dette poenget var viktig for oss i forhold til det som skal skje i høst, sier Aabrekk til TV 2 Sporten.

Kjempestart
Start fikk en glimrende åpning på kampen etter at Espen Børufsen satte ballen i mål da han kom alene mot Sogndal-keeper Kenneth Udjus snaut fem minutter ut i oppgjøret.

De gulkledde fikk lov til å ta et raskt frispark etter at Christer Kleiven hadde gått i bakken. Espen Hoff utnyttet situasjonen til å sende Børufsen gjennom mot Udjus og 23-åringen var ikke vanskelig å be.

Sjansesløseri
Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser mot et Sogndal-lag som åpnet kampen svakt. Både Hoff og Børufsen bommet på et flott innlegg fra Rolf Daniel Vikstøl.

Ole Martin Årst burde scoret sitt tolvte mål for sesongen da han kom alene med Kenneth Udjus etter en halvtime, men Starts toppscorer klarte ikke å sette ballen mellom beina på Sogndal-keeperen.

Etter hvilen hang Sogndal noe bedre med på tempoet til hjemmelaget, men klarte ikke å skape en skikkelig sjanse. I stedet var det Årst som fikk en ny mulighet til å doble ledelsen for Start. Avslutningen fra skrått hold gikk imidlertid i stolpen.

Sen utligning
Når Start ikke klarte å øke ledelsen var det Sogndal som klarte å utnytte en av sine få muligheter til å score. Ørjan Hopen tok et frispark fra drøyt tjue meter. Skuddet gikk via hendene til Ole Martin Årst og satte keeper Kenneth Høie ut av spill.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst

Noen få minutter før slutt var det Start som fikk frispark. Jesper Mathisen hamret til, men ballen gikk bare i tverrliggeren og over mål.

Selv om det ene poenget betyr at Start kryper over nedrykksstreken, viste publikums pipekonsert etter kampslutt at hjemmelaget på ingen måte kan si seg fornøyd med resultatet. Men Jesper Mathisen ser bedring hos Start.

– Vi spiller litt mer som et lag nå, så hvis vi får litt mer marginer med oss skal vi snu dette.

TV 2 Play: Se flere intervju og reaksjoner etter kampen

Slik startet lagene:
Start (4-4-1-1): Kenneth Høie - Brian Priske, Avni Pepa, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl - Fredrik Strømstad, Solomon Owello, Christer Kleiven, Espen Børufsen - Espen Hoff - Ole Martin Årst.

Sogndal (4-4-2): Kenneth Udjus - Mats Solheim, Isak Scheel, Even Hovland, Per-Egil Flo - Ole Jørgen Halvorsen, Vegar Gjermunstad, Ørjan Hopen, Ahyee Aye Elvis - Thomas Ness,Espen Olsen.