Guro Knutsen Mienna ble tvunget til å stå over Norges siste trening før åpningskampen i VM, men landslagstrener Eli Landsem sier at kampen ikke er i fare. (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)
Guro Knutsen Mienna ble tvunget til å stå over Norges siste trening før åpningskampen i VM, men landslagstrener Eli Landsem sier at kampen ikke er i fare. (Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters)

Skjebnedag for Mienna

– De skal fysisk holde meg igjen for at jeg ikke skal spille, sier landslagsbacken.

Landslagsback Guro Knutsen Mienna går noen spennende timer i møte. Lørdag kveld får 26-åringen vite om hun får spille Norges VM-kamp mot Brasil søndag.

– De skal fysisk holde meg igjen for at jeg ikke skal spille, fortalte Mienna til TV 2 Sporten for få dager siden.

– Og det tror du ikke at de klarer?

– Da skal de være mange og sterke, forteller landslagsspilleren, som måtte stå over kampen mot Ekvatorial-Guinea på grunn av smerter i kneet.

Dårlig timing

– Det var første gang jeg skulle startet i et mesterskap, så det var ikke morsomt i det hele tatt. Det var veldig dårlig timing, sier 26-åringen, som påpeker hvor lyst hun har til å spille mot verdenstreer Brasil.

Det kan du forstå, for søndagens kamp på Volkswagen Arena i Wolfsburg er utsolgt, noe som betyr 26.000 tilskuere på tribunen.

Mykjåland ute

– Om Guro (Knutsen Mienna) blir klar til kampen avgjør vi i kveld, konstaterer landslagssjef Eli Landsem.

Det er allerede klart at den offensive midtbanespilleren Lene Mykjåland ikke blir kampklar etter at hun pådro seg lårhøne mot Ekvatorial-Guinea.

Eli Landsem tror det defensive arbeidet blir nøkkelen mot tekniske brasilianere som er direkte i spillestilen.

– Det blir helt avgjørende. Vi må sette det defensive, som også er viktig for å få trygghet i vårt offensive spill, sier landslagssjefen dagen før den viktige VM-kampen.

Hvis Guro Knutsen Mienna blir nødt til å kaste inn håndkleet, er det mest sannsynelig at Landsem starter med den samme forsvarsrekka som mot Ekvatorial-Guinea. Det vil si: Nora Holstad Berge, Maren Mjelde, Hedda Strand Gardsjord og Marita Skammelsrud Lund.