LØSLATT: I dag ble Strauss Khan sluppet fri fra arresten. 
 (Foto: Ap)
LØSLATT: I dag ble Strauss Khan sluppet fri fra arresten. (Foto: Ap)

Stuepiken som anmeldte Strauss-Kahn innrømmer løgn

Innrømmer å ha løyet for juryen. Det opplyser aktoratet i et brev til Strauss-Kahns forsvarere, ifølge Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både nyhetsbyrået Reuters og AP melder at stuepiken som har anklagd tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn for voldtektsforsøk, innrømmer å ha løyet under ed.

Det er statsadvokaten i New York som i et brev til Strauss-Kahns forsvarere kommer med de oppsiktsvekkende opplysningen, ifølge Reuters.

Innrømmer løgn for storjuryen

Ifølge brevet skal stuepiken ha innrømmet at hun løy om detaljer rundt overgrepsforsøket. De uriktige forklaringene skal ha blitt avgitt under det første rettsmøtet.

Detaljene dreier seg om hva som skjedde i etterkant av det angivelige voldtektsforsøket.

Stuepiken har tidligere fortalt at hun løp ut i gangen hvor hun ventet på at Strauss-Kahn skulle forsvinne, før hun ga beskjed til sin overordnede om hva som angivelig skulle ha skjedd.

– Fornærmede innrømmer at dette ikke var riktig. Etter det som skjedde i rom 2806, begynte hun å vaske et annet rom, før hun vasket ferdig 2806 og deretter rapporterte til sin overordnede, heter det i ett brev som Reuters har fått tilgang til.

Løslatt fra husarrest

Strauss-Kahn ble i mai anklagd av stuepiken for å ha jaget henne gjennom hotellrommet i New York i et forsøk på å voldta henne.

Dette førte til at den daværende IMF-sjefen ble siktet for voldtektsforsøk, og gikk av som leder for verdens pengefond.

Fredag ble Strauss-Kahn løslatt fra husarrest. Ifølge Reuters skal aktoratet ha mistet tilliten til stuepiken etter det kom fram at hun har løyet under ed og at tilliten til det angivelige offeret er svekket.

Ifølge anonyme politikilder som New York Times har snakket med skal etterforskerne ha oppdaget at den 32 år gamle stuepiken skal ha vært involvert i hvitvasking av penger og narkotikatrafikk, og at hun har forbindelse med innsatte fanger.

Det har også kommet fram at stuepiken tidligere skal ha løyet om voldtekt da hun søkte asyl.