FRYKTER MC RIVALER: Ordfører Rita Ottervik i Trondheim frykter MC krig når Mongols MC skal etablere seg i byen. (Foto: TV 2)
FRYKTER MC RIVALER: Ordfører Rita Ottervik i Trondheim frykter MC krig når Mongols MC skal etablere seg i byen. (Foto: TV 2)

Ordfører frykter MC-krig i Trondheim

Motorsykkelklubben Mongols MC vil etablere seg i Trondheim. Ordføreren frykter at det kan føre til en MC-krig i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mongols MC er en av verdens mest voldelige motorsykkelklubber og nå vil de etablere seg i Trondheim.

– Det er snakk om at vi har avdelingen i Trondheim oppe og går i løpet av en måneds tid, sier presidenten i Mongols MC i Skandinavia, Jonas Bergdahl til TV 2.

– Det skal bli bra, sier Bergdahl.

Hells Angels hovedkvarter

Den rivaliserende klubben Hells Angels har i mange år hatt hovedkvarter på Trolla i Trondheim. Ordføreren frykter at rivaliseringen skal utvikle seg til en MC-krig.

– Dette er noe vi ikke vil ha i byen vår. Vi liker slettes ikke slike type klubber og vi kan bare se til Danmark hvor det har vært skuddvekslinger mellom klubbene, sier Rita Ottervik til TV 2.

Ottervik sier kommunen vil kjempe for å unngå at Mongols får etablert seg.

– Vi har et nært samarbeid med nabokommunene for å hindre slike klubber å etablere seg og det vil vi fortsette med, sier Ap-ordføreren.

I mange år har Hells Angels og Mongols kjempet om territorier og narkotikamarkedet og i både USA og Tyskland har liv gått tapt som følge av mc-krigen.

Les også: Ber innbyggerne være på vakt mot ny MC-bande

Vil ikke ha krig

Mongols president sier til TV 2 at klubben ikke er ute etter bråk i Norge.

– Byr dere ikke opp til krig mot Hells Angels når dere vil etablere dere i Trondheim?

– Nei, det finnes folk i biker-miljøet som ikke passer inn i de ulike klubbenes filosofi. De ønsker å bli en del av Mongols, sier president Jonas Bergdahl.

– Vi skal ikke trampe noen på tærne. Vi holder på med vårt, mens andre får holde på med sitt, sier Bergdahl, som sier at det ikke er noe poeng i å bråke.

Mongols lansererer sine planer kort tid etter at Hells Angels' president i Norge, Leif Ivar Kristiansen, ble dømt til flere års fengsel for narkotikaomsetning i Trondheim.

Drapstrusler

TV 2 er kjent med at flere av personene som blir en del av Mongols har mottatt drapstrusler etter at TV 2 avslørte at klubben er på vei til Norge. Også i Sverige har forholdet mellom Hells Angels og Mongols tilspisset seg selv om ingen av klubbene vil si noe om det. Mongols-presidenten vil ikke si hvor mange medlemmer det blir i Norge.

– Hvor mange de er vil jeg ikke gå inn på, men mange nok til at vi føler oss trygge og sterke, sier Jonas Bergdahl til TV 2.