Andy Schleck (Foto: DENIS BALIBOUSE/Reuters)
Andy Schleck (Foto: DENIS BALIBOUSE/Reuters)

Schleck-brødrene skal terrorisere Contador i fjellene

Planen for å knuse «uslåelige» Alberto Contador er klar.

Leopard Trek debuterer som lag i Tour de France, men stiller med et erfarent mannskap. Målet er sammenlagtseier, men da må brødrene Andy og Fränk Schleck jobbe sammen for å knuse tittelforsvarer Alberto Contador. Og det skal skje i fjellene.

- Vi har jobbet hardt for å bli bedre på tempo, men jeg må vinne Touren på de styrkene jeg har. Så jeg håper jeg har avgjort TdF før vi kommer til den siste tempoen i Grenoble, sa Andy Schleck på fredagens pressekonferanse.

- Jeg kommer aldri til å bli noen tempospesialist som Cancellara, så vi må ta tid på de andre sammenlagtrytterne i fjellene, sa Fränk Schleck.

- Ja, jeg håper Contador er sliten etter Giroen, lo eldstebror Schleck på spørsmål om hvordan det å ha kjørt Giro d'Italia vil påvirke Contador.

Klar for sykkeldiskusjon? Delta i vårt debattforum for Tour de France
Tour de France: Nyheter | Etappene | Lag/ryttere | Resultater | Historikk
Se video: Reportasjer, klipp, musikkvideoer i TV 2 Play
Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour de France-manager!
Spill vårt sykkelspill Velicipede her!

Kapteinen på Leopard-laget har lenge vært sett på som lovende, og mange har regnet med at hans tid vil komme. Men nå har luxembourgeren fast at tiden er inne. I år kan Andy Schleck heller ikke kjempe om den hvite ungdomstrøya.

- For to år siden var jeg med som kaptein. Det var jeg også i fjor, men jeg var samtidig han unge karen. I år kan jeg ikke kjøre for den hvite trøya. Den kan ikke lenger være et mål. Det var den da heller ikke i fjor, men i år kan jeg ikke bruke den som backup, sier Schleck.

26-åringen sier at det gir han ekstra motivasjon å kjøre for et lag fra hjemlandet Luxembourg, og at alt er på plass for at han skal gjøre en god Tour. På laget er også storebroren Fränk en sentral brikke.

- Forholdene er bedre enn noensinne for meg og Fränk. Alt er perfekt. Jeg går inn i Touren mer rolig enn i fjor. Jeg vet når jeg er klar. Og jeg er klar nå, advarer han konkurrentene.

- Jeg kjenner Tour-feberen komme og jeg gleder meg like mye som tidligere. Det er vel ingen hemmelighet at dette sannsynligvis er min siste tur (lagkameratene rister på hodet og ler, journ.anm.) og jeg skal jobbe knallhardt for at vi har den gule trøyen i Paris. Men jeg vet det kommer til å bli «a hell of a job». Jeg er glad og stolt over å ha fått plass på dette laget i årets Tour. Jeg blir ikke yngre, men nå, dagen før det hele starter føler jeg meg som en juniorrytter, sa den 39 år gamle veteranen Jens Voigt.

(TV 2 Sporten/NTB)