_Pastasalat_256227a
_Pastasalat_256227a

Deilig pastasalat og toast

Wenche anbefaler sunn og frisk sommermat.

I disse dager tar Norge fellesferie og nå er det tid for lett sommermat. Wenche Andersen gir deg oppskriften på pastasalat og toast.

Les også: Den perfekte sommerbrunsj

289985

Les også: Sommerlige krabbesmørbrød

Les også: Christer Berens vintips til pikniken

Ingredienser:

Pastasalat:

100 g ukokte fiber pastaskruer eller makaroni

1 paprika

1-2 vårløk

1/2 slangeagurk

8-10 sherrytomater eller 2-3 tomater i båter

salat for eksempel hjertesalat

Les også: Slik får du perfekte cupcakes

Les også: Les Wenche Andersens grilltips

Se del to her! 289987

Les også: Slik lages ekte parmesanost

Dressing :

2 ss olivenolje

1-2 ss balsamicoeddik

1 ss hakket frisk oregano eller annet urtekrydder

eller 1/2 ts tørket oregano

2 fedd hvitløk

1/4 ts tørr sennep

salt, grovmalt pepper

Les også: Wenches fiskerett for barna

Slik gjør du:

Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet og skyll pastaen i kaldt vann. La den renne godt av. Del grønnsaker i terninger/biter. Bland lett sammen. Lag dressing ved å blande sammen eddik, oregano, finhakket hvitløk, tørr sennep og spe med olje. Smak til med grovmalt pepper og salt. Vend dressingen inn i salaten.

Les også: Ostefylte lakserulader med wokgrønnsaker

Toast: En fin måte å bruke opp gammelt brød. Smør 2 brødskiver med sennep, ketchup eller smøreost. Legg på skiver av skinke, spekepølse eller pølser og ev 1-2 skiver ost og litt tørt urtekrydder. Legg over den andre skiven. Klem godt sammen. Pensle med litt olje, gjerne oliven og stek i et toastjern eller vaffeljern.

Les også: Prøv Wenches gulrot- og linsesuppe

Se del tre her! 289988

Les også:

Her er ukas vinanbefaling

Disse vinene passer best til sommeren

Verdens nestbeste «Champagne»