klm (Foto: Privat)
klm (Foto: Privat)

Rolf og Reidun kom ikke med flyet til Kina

I sju måneder har paret ventet på penger fra KLM. Flyselskapet skylder på været.

– Det er helt håpløst, et vanlig menneske når ikke frem, man føler seg maktesløs, sier Rolf B. Røberg fra Os.

I oktober i fjor skulle Røberg og samboeren Reidun Haaheim Hanssen på ferietur til Beijing, men ved mellomlanding i Nederland viste det seg at flyet var overbooket og tolv passasjerer ble stående på bakken.

– Det var jo litt kjedelig, for samboeren min hadde laget et opplegg i Beijing som måtte utsettes, men det var bare å akseptere det, sier Røberg.

Se også: Hjelp, vi har bestilt feil flybillett!

Se også: Ryanair nektet Helene (13) å fly hjem fra London

Kompensasjon på nesten 5000 kroner hver

Røberg og de andre passasjerene som ikke fikk plass på flyet fikk utlevert hvert sitt VISA-kort med 600 euro som kompensasjon fra KLM, tilsvarende 4700 norske kroner. Beskjeden fra flyselskapet var at de kunne benytte kortene i alle banker og butikker.

Men da Røberg skulle benytte kortet etter hjemkomsten fra Beijing noen uker seinere fikk han beskjed om at transaksjonen ikke kunne gjennomføres. Han kontaktet umiddelbart KLM og forklarte situasjonen. Skriftlig klage ble sendt, men responsen fra KLM har uteblitt.

klm2 (Foto: Privat)
klm2 (Foto: Privat)

Pengene lar vente på seg

– Det synes jeg er håpløst sier Røberg til TV 2 hjelper deg. Røberg har flere ganger purret på selskapet, men så langt til ingen nytte.

For et år siden var TV 2 hjelper deg i kontakt med KLM angående en liknende sak. Manchester-supporteren Frode Joranger hadde problemer med å få utbetalt penger han fikk som kompensasjon fra flyselskapet etter en flytur til England. Den gangen ordnet KLM opp med en gang TV 2 hjelper deg tok kontakt, men mente dette ville ha skjedd uansett.

Saken om Frode kan du lese her.

KLM skulle ha svart i løpet av ni dager

Flyselskapet KLM beklager problemene som Røberg og hans samboer har blitt utsatt for og Jean-Marc Pouchol, KLMs markedsdirektør i Nord-Europa, forsikrer at de vil få utbetalt refusjonsbeløpet uavkortet.

Pouchol sier at KLM har som mål å bruke 9 dager på å besvare henvendelser av denne typen og hevder den lange ventetiden skyldes mye dårlig vær og endringer i rutetabeller som igjen har gitt stort trykk på kundeservice.

– Årsaken til forsinkelsen er de ekstraordinære omstendigheter og eksepsjonelt store arbeidsbyrdene vi måtte takle denne vinteren på grunn av været.

KLM forsikrer at de tar på seg alt ansvar i saken og vil etterprøve saksbehandlingen og systemet.

Se også: Småbarnsmor er rasende på Norwegian

Vil ikke ha misfornøyde passasjerer

– Ingen tjener på å ha misfornøyde passasjerer, sier Pouchol i en epost til TV 2 hjelper deg.

Røberg er på sin side glad for at saken blir løst, men synes det er på sin plass at selskapet tar en runde på rutinene sine.

– Jeg synes det er hyggelig å høre at det endelig ser ut til å bli en løsning på saken, men jeg håper virkelig ikke at andre kommer opp i same situasjon, med så mange mailer og telefoner. Det er håpløst, sier han til TV hjelper deg.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter