David Gill  (Foto: MIKE CLARKE/AFP)
David Gill (Foto: MIKE CLARKE/AFP)

United-direktør: – FA har straffet oss for hardt

David Gill kritiserer Det engelske fotballforbundet (FA) for å gi Manchester United for strenge straffer.

Manchester Uniteds mektige klubbdirektør David Gill går hardt ut mot Det engelske fotballforbundet (FA).

Gill, som selv er medlem av styret i FA, mener fotballforbundet på balløya gir klubben for strenge straffer.

– Straffene var for strenge
Han viser blant annet til at Wayne Rooney ble utestengt i to kamper for banning i april, og manager Sir Alex Fergusons karantene på fem kamper for å ha fornærmet dommerstanden.

– Jeg synes virkelig at vi har fått noen virkelig dårlige avgjørelser mot oss, som ikke nødvendigvis ville rammet andre klubber, forteller en åpenhjertig Gill i et intervju med The Guardian.

Før han legger til:

– Men det betyr ikke at jeg ikke fordømmer Rooneys banning eller hva Sir Alex sa om dommerne. Det hjalp oss ingenting. Men straffene var for strenge, sier han.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

BEST I MANCHESTER: - Vi er best i byen, sier United-direktør David Gill. Her sammen med manager Sir Alex Ferguson.  (Foto: KIM JAE-HWAN/AFP)
BEST I MANCHESTER: - Vi er best i byen, sier United-direktør David Gill. Her sammen med manager Sir Alex Ferguson. (Foto: KIM JAE-HWAN/AFP)

– Straffest hardere fordi vi er størst
Gill tror Manchester United får strengere straffer enn sine rivaler fordi det er Englands mestvinnende og kanskje mest kjente klubb.

– Dette har kanskje sammenheng med at vi er en av de største klubbene og FA ville få omtale for sin Respekt-kampanje. Hvilken bedre måte kunne FA fått gjennomslag for denne ved å straffe en av de største klubbene hardest, spør Gill.

Straffer FA Manchester United hardere enn andre klubber? Ta debatten i kommentarfeltet under!