Andre Villas Boas (Foto: Paulo Duarte/Ap)
Andre Villas Boas (Foto: Paulo Duarte/Ap)

– Kanskje dere skal kalle meg «The Group One»?

Men Andre Villas-Boas mener at pressen kan vente med å gi ham et kallenavn til Chelsea har vunnet trofeer.

Andres Villas-Boas var mer ydmyk og forsiktig i uttalelsene enn da Jose Mourinho møtte pressen for første gang som Chelsea-manager. Den nåværende Real Madrid-sjefen utropte seg selv til «The Special One», men Villas-Boas er ikke interessert i å bli sammenliknet med landsmannen.

– Jeg venter på at dere skal skal gi meg en tittel når jeg oppnår suksess. Jeg har et mål om å være suksessfull, og jeg håper at dere kommer opp med et godt kallenavn til slutt, sier Villas-Boas.

Les også:– Disse Chelsea-stjernene vil Villas-Boas selge

– Kanskje dere skal kalle meg «The Group One» siden jeg er opptatt av å bringe mennesker sammen.

– Må vinne med en gang

I motsetning til Mourinho er Villas-Boas opptatt av å påpeke at Chelsea handler om langt flere enn ham selv. Samtidig er det ingen tvil om at det er han som er i trøbbel hvis resultatene på Stamford Bridge uteblir.

– Dette handler ikke om bare én mann. Det er et spørsmål om å skape motivasjon og ambisjoner. Det forventes i en klubb som Chelsea at det vinnes kamper hver eneste uke helt fra starten av. Det er ikke til å komme unna, sier han.

– Alle ønsker å bli best og vinne noe, og utfordringen blir å vinne så fort som mulig og bygge en plattform for framtiden.

Les også:Villas-Boas signerte på treårskontrakt med Chelsea

Villas-Boas frykter ikke at hans unge alder blir et problem. 33-åringen er jevngammel med flere av klubbens største stjerner.

– Jeg tror spillerne er ansvarsfulle og at de respekterer managerens posisjon, sier han.

God tid til spillerkjøp

Chelsea er linket til flere av Europas heteste transferobjekter. Tottenhams Luka Modric nevnes ofte i forbindelse med en overgang, men portugiseren vil ikke si noe som helst om enkeltspillere.

– Vi har nok av tid til å vurdere markedet, og vi må opptre på en måte som vil styrke laget. Vi må være smarte når vi slår til, for dette er en klubb som alle vil spille for.

Les også:– Di Matteo blir Chelsea-assistent

Det eneste Villas-Boas kunne bekrefte er at Roberto Di Matteo blir hans assistentmanager. På spørsmål om framtiden til Michael Essien, svarte den ferske Chelsea-bossen at ingenting vil skje med noen spillere før troppen samles i neste uke.