Smoothies er perfekt for sene sommerfrokoster.  (Foto: Illustrasjonsbilde)
Smoothies er perfekt for sene sommerfrokoster. (Foto: Illustrasjonsbilde)

Den perfekte sommerbrunsj

Få inspirasjon til en deilig og frisk start på dagen.

En smoothie kan være en forfriskende og sunn måte å starte sommerdagen på.

Frosne bær, yoghurt eller juice og litt frukt er supre ingredienser, det er kun fantasien og smaken som setter grenser.

Les også: Slik får du en fristende piknikkurv

Les om en småbarnsfamilie som la om kostholdet sitt. – Vi ser at det gir fantastiske resultater

Dette er deres «favoritt-frokost-smoothie» (4 porsjoner)

1 dl fryste blåbær

1 dl fryste jordbær

1 banan

1 avocado

2-3 dl appelsinjuice

Les også: Disse blenderne klarer ikke å knuse isen

bærweb (Foto: Illustrasjonsbilde)
bærweb (Foto: Illustrasjonsbilde)

Her får du en god oppskrift på sommerlige krabbesmørbrød

Fremgangsmåte:

Bruk fryste bær og kjøleskapskalde ingredienser.

Bland alle ingrediensene i en blender / foodprocessor og kjør til en jevn fyldig masse.

Blir smoothien for tykk tilsett litt mer appelsinjuice. Server straks. Du kan også bruke yoghurt istedenfor juice, da blir den tykkere.

Du kan også hakke litt nøtter og strø over, og pynte med litt friske bær.

Her kan du finne ut hvordan du lager sunne og gode frokostlapper med cottagecheese og havregryn

Les også: Frukt og nøtteboller

Sunne müslirundstykker

Å droppe frokosten er ingen god idé, ifølge ernæringsfysiolog Tine Mejlbo Sundfør i synergi helse.

– Du sparer som regel ingen kalorier, fordi du blir mer sulten senere på dagen. I tillegg er det viktig med påfyll av energi så tidlig på dagen.

Les også: – Unn deg dessert hver dag

Oppskrift på Tines muslirundstykker:

Med rosiner, nøtter, solsikkekjerner og tørket fersken.

1 pakke tørrgjær

1 til 2 ts salt

1 kg grovbakst mel

3 dl hvetekli

2 dl havrekli

1 dl linfrø

200 g hasselnøtter

10 tørkede aprikoser (klippet) i biter

150 g rosiner

12 dl vann

2 ss rapsolje

Tine Sundførs muslirundstykker (Foto: TV 2)
Tine Sundførs muslirundstykker (Foto: TV 2)

Les også: – Hvorfor anbefaler du så mye frukt til barna?

Fremgangsmåte:

Bland alt det tørre, mel (spar ca 2 dl til senere), kli, frø, nøtter, rosiner, tørkede aprikos og tørrgjær. Tilsett lunkent vann 37 til 40 grader og rapsolje og bland alt godt. Deigen skal være så fuktig at den nesten kan røres i med en tresleiv.

Bland/elt alt sammen godt for hånd ca 5 minutter og tilsett siste rest av melet helt til slutt. Når man sparer en del av melet til slutt blir det mye lettere å elte deigen og blande inn nøtter, frø og tørket frukt.

Del deigen i 15 til 20 like store emner ved å legge en stor sleiv med deig direkte på et bakepapir på platen, med så mye digg i blir ikke rundstykkene helt som vanlige rullede rundstykker, men mer som en ”vakker, liten knudrete haug”.

La rundstykkene heve et lunt sted i ca. 1 time, gjerne på toppen av komfyren mens den varmes opp. Stek rundstykkene midt i ovnen ved ca 225°C i 20 min til de er gylne.

Bli medlem av God morgen Norges Facebook-gruppe for daglige oppdateringer gjennom sommeren.

Les også:

Slik lager du lavkarbo-frokost

Kan vi tenke «lavkarbo» for barn?

Disse vinene passer best til sommeren

Les Wenche Andersens grilltips