Lauren Cheney (Foto: TOBIAS SCHWARZ/Reuters)
Lauren Cheney (Foto: TOBIAS SCHWARZ/Reuters)

Seier for forhåndsfavorittene Sverige og USA

Svenskene vant knepent mot Colombia, mens USA hadde god kontroll mot Nord-Korea.

FIFA Women's World Cup i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Scoringer av Lauren Cheney og Rachel Buehler ga USA 2-0-seier over Nord-Korea og en god start i fotball-VMs tøffeste gruppe.

Nord-Korea holdt følge med amerikanerne i en omgang, og hadde et par store sjanser til å ta ledelsen, men orket ikke å stå imot utover i annen omgang. Da radet USA opp sjanser og scoret på to av dem.

Gjennombruddet kom i det 54. minutt, da Shannon Boxx fant Abby Wambach med et langt oppspill. Den råsterke spissen løp opp ballen ute på venstresiden og slo inn i midten. Cheney vant i lufta og nikket ballen inn ved stolpen.

Rett etter kunne nordkoreanerne stjålet en utligning da Ri Ye-gyong skjøt fra langt holdt og så ballen sprette på tverrliggeren helt oppe i krysset. Men det var det nærmeste asiatene kom en utligning.

– Åpningskampen er alltid vanskelig. Etter denne seieren blir alt lettere, og derfor er vi fornøyde, sa USAs landslagssjef Pia Sundhage.

LES OGSÅ: Knutsen Mienna rekker VM-åpningen

I tirsdagens andre VM-kamp vant Sverige 1-0 mot Colombia etter at Jessica Landström ble matchvinner med sin scoring i det 56. minuttet. Sverige dominerte store deler av kampen, og burde vunnet med flere mål.