RENSER DU DISSE? Sminkekostene dine inneholder millioner av bakterier! Visste du at sminkekoster bør vaskes minst én gang i uka?
RENSER DU DISSE? Sminkekostene dine inneholder millioner av bakterier! Visste du at sminkekoster bør vaskes minst én gang i uka?

Disse inneholder skitt, fett og bakterier

Når renset du sminkekostene dine sist?

Visste du at du bør rengjøre sminkekostene dine én gang i uka? Sminkekostene dine samler nemlig skitt, fett og bakterier som spres videre både på huden og i sminkeproduktene dine. Lær deg rutinen som sikrer godt vedlikehold og gir deg gode sminkekoster i mange år.

LES OGSÅ: Skjønnhetsproduktene du ikke kan leve uten

Ta vare på sminkenekostene!

Det er viktig å være hygiensk med både sminke og sminkeutstyr for å unngå at sminkepungen din blir en bakteriebombe.

Sminkekoster bør vaskes én gang i uka for å unngå at skitt, fett og bakterier fester seg og spres videre til både huden din og i sminkeproduktene dine. Ukentlig rens av sminkekostene vil også få kostene til å vare lenger. Har du sminkekoster av naturhår, er rengjøring spesielt viktig. Rene sminkekoster er dessuten avgjørende for et godt sminkeresultat, og for å unngå at fargene blander seg.

LES OGSÅ: Disse sminkekostene trenger du

RENS TIL SMINKEKOSTER: Med Truly Pure Shampoo & Conditioner
  fra Jane Iredale kan du vaske både håret og sminkekostene dine! Produktet
  renser og pleier sminkekostene dine, og øker dermed også kostenes levetid.
  Truly Pure er fremstilt uten parabener, og inneholder ikke kjemiske fargestoffer
  (kr 295). Tea Tree Skin Clearing Facial Wash fra The Body Shop kan brukes
  både som ansiktsvask og for å rense sminkekoster. Den antibaktrielle
  tea tree-olken egner seg for grundig rens av sminkekoster (kr 98).
RENS TIL SMINKEKOSTER: Med Truly Pure Shampoo & Conditioner fra Jane Iredale kan du vaske både håret og sminkekostene dine! Produktet renser og pleier sminkekostene dine, og øker dermed også kostenes levetid. Truly Pure er fremstilt uten parabener, og inneholder ikke kjemiske fargestoffer (kr 295). Tea Tree Skin Clearing Facial Wash fra The Body Shop kan brukes både som ansiktsvask og for å rense sminkekoster. Den antibaktrielle tea tree-olken egner seg for grundig rens av sminkekoster (kr 98).

Slik vasker du sminkekostene dine

Sminkekoster bør vaskes én gang i uka. Du kan rense sminkekostene dine i såpevann og med sjampo og balsam, men det beste er å bruke spesialtilpassede produkter for å få kostene skikkelig rene. Svampeapplikatorer kan vaskes med sjampo eller en spesialtilpasset rens, men det mest hygieniske er å bruke engangssvamper som du kaster etter bruk.

LES OGSÅ: Skjønnhetsproduktene du alltid bør ha i veska

Rens: Vask sminkekostene med en rens spesielt tilpasset sminkepensler, eller bruk vanlig sjampo og balsam. Ta en liten mengde produkt i håndflaten, frukt penselen og jobb produktet godt inn i hårene.

Skyll: Skyll hårene på sminkekostene grundig til vannet er helt klart. Bruk lunkent vann. Vær forsiktig med å få vann i festet på sminkekostene for å unngå at limet løsner eller metallet ruster.

Tørk: Klem ut overskuddsvannet av sminkekostene. Legg sminkekostene flatt på en håndkle, og la de tørke. Sminkekoster skal alltid tørke liggende, for å unngå at vann renner ned i festet på kostene.

LES OGSÅ: Skjønnhet fra A til Å