Her er Brooms Vegard på lansering av splitter nye Audi Q3   og det er ingen ting å si på omgivelsene!
Her er Brooms Vegard på lansering av splitter nye Audi Q3 og det er ingen ting å si på omgivelsene!

Audi treffer SUV-blinken med Q3

Akkurat nå prøvekjører Broom nye Q3 i Sveits. Her er førsteinntrykket:

Brooms Vegard Møller Johnsen er akkurat nå på lanseringen av nye Audi Q3 i Sveits. Han dro hjemmefra grytidlig i dag – det betyr at han allerede har hatt noen timer bak rattet. Så dermed er det på tide å ringe ned for å høre hvordan dette går.

– Hei, Knut! Vent litt, jeg må bare gå inn i bilen igjen. Det er nemlig så innmari varmt her, holder på å smelte bort.

– Hva? Er ikke du i Sveits???

– Jo da, men her er det full hetebølge. 35–36 grader og da trives jeg definitivt mye bedre inne i bilen enn utenfor. Og bare så det er sagt: Audi Q3 er et bra sted å være!

– Fortell!

Flytter seg bra

– Jo, her er det ingen tvil om at Audi har truffet blinken. Denne bilen er faktisk akkurat så bra som vi hadde en mistanke om at den skulle være. Jeg har kjørt 2-liters diesel med forhjulstrekk så langt og har kost meg stort. Den flytter seg imponerende bra og til en såpass liten bil er 140-hesteren mer enn tilstrekkelig, trenger nesten ikke turtall, det er omtrent så den drar seg opp bakkene på tomgang.

– Testbilen har justerbart understell. Vi har lekt oss litt i Dynamic, men vært mest i Comfort. Det kler bilen fint. Gode kjøreegenskaper og den føles lettbent, her er det ikke akkurat snakk om SUV-krenging, forteller Vegard.

LES OGSÅ: Her er en annen SUV som skal stjele status-kunder

Designet imponerer

– Hva med resten av bilen?

– Først og fremst treffer Audi på premium-følelsen. Q3 har et veldig ryddig interiør med klassisk Audi-layout og med høy materialkvalitet. Alt du tar på og holder i kjennes solid og skikkelig. Støydempingen er også mye bedre enn på de fleste konkurrentene. Det er med på å gi følelsen av en påkostet bil, forteller Vegard og legger til:

– Designet imponerer også. Q3 er en av de bilene som ser bedre ut i virkeligheten enn på bilder. Den ser rett og slett stilig og ganske tøff ut.

Stjele Q5-kunder

460 liter bagasjerom er absolutt godkjent i denne klassen.
460 liter bagasjerom er absolutt godkjent i denne klassen.

– Mange lurer helt sikkert på plassen – duger dette som en familiebil?

– Godt spørsmål! Jeg vil si at den gjør det, i alle fall hvis man ikke går amok når det gjelder bagasje. Inne i bilen er det overraskende mye plass. Jeg som er 1,90 meter sitter faktisk bra bak meg selv. Så to unger og litt disiplinert bagasjepakking bør gå bra. Tipper også det blir høy skiboks-andel på Q3. Bagasjerommet har rette, fine vegger og er lett å utnytte, men det blir ikke flatt gulv når vi feller ned baksetet.

– Noe negativt?

– Det er ikke mye på sette fingeren på her, nei. Men synd at ikke 140-hesteren kommer med DSG fra starten, det er en veldig bra kombinasjon som mange kunder helt sikkert har lyst på. Og så frykter jeg det kan bli veldig dyrt når man fyller opp med utstyr.

– Derfor er det nok smart å ikke se seg blind på en ganske hyggelig startpris, nemlig 375. 000 kroner. Og så lurer jeg på om ikke Audi må regne med at denne vil stjele mye salg fra Q5. Forskjellen er ikke veldig stor – så jeg lurer på om ikke mange tenker de heller vil klare seg med litt mindre plass og spare mye penger.

En liten småkonge: Les testen av Q5 her:

Mistet toalettsakene

– Og hva skjer videre der nede i Sveits?

– Nå skal jeg straks kjøre 177-hesteren og så har jeg et håp om å få prøve verstingutgaven med 2,5-liters bensin senere i ettermiddag. Det gjelder jo å få med seg mest mulig!

– Deretter må jeg finne en butikk og få handlet inn nye toalettsaker. Mellomlandet nemlig i Tyskland på vei ned og der tok de fra meg det meste jeg hadde i toalettmappa i sikkerhetskontrollen. Tydeligvis mye mer farlig der enn det var på vei ut fra Gardermoen. Og så tror det blir en ganske tidlig kveld, måtte fryktelig tidlig opp i dag.

Varierte veier

– Håper du skjønner at du bare kan glemme å få noen sympati fra oss som sitter hjemme på kontoret og sliter.?

– He, he ja! Dette er kjempemoro! Også fordi det er veldig bra og varierte veier her, får virkelig prøvd bilen under mange forskjellige forhold. Nå må jeg kjøre videre – ha det bra på kontoret så lenge!

Del med Facebook-vennene dine

Broom kommer selvfølgelig tilbake med full test på Q3 når vår mann er hjemme igjen.

Audi-Q3-bakfra
Audi-Q3-bakfra

Mer om Q3 og hva den skal koste - klikk her:

Ville du vurdert Q3 i denne klassen? Skriv i kommentarfeltet under: