Andreas Thorkildsen (Foto: KARIM JAAFAR/Afp)
Andreas Thorkildsen (Foto: KARIM JAAFAR/Afp)

Thorkildsen og tre andre norske til Lausanne

Andreas Thorkildsen er klar for Lausanne og Diamond League-stevnet torsdag kveld sammen med tre andre norske utøvere.

Det blir Thorkildsens andre stevne etter at han kom tilbake fra den lårskaden han pådro seg i Shanghai 15. mai, og som satte ham utenfor i fem uker. Han gjorde comeback i Finland sist helg, og da vant han en knusende seier over den finske spydeliten.

I Lausanne møter han sterkere motstand. Vadims Vasilevskis, som har det lengste kastet i verden i år med 88,22 meter, stiller sammen med Petr Frydrych, Matthias De Zordo og Tero Pitkämäki.

Thorkildsen har 85,12 meter i sitt beste kast for året, og han var ikke så langt unna det i Finland, der han vant med et bestekast på 84,33 meter. Det viser at formen må være bra, for verden forholdene eller teknikken var bra i det finske stevnet.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løper 3000 meter hinder i Lausanne, mens Ingvill Måkestad Bovim skal løpe 1500 meter. Den fjerde nordmannen som stiller, Jaysuma Saidy Ndure, skal løpe 100 meter torsdag kveld.

Det var også meningen at Christina Vukicevic skulle ha vært med på korthekken for kvinner i Sveits torsdag, men et stivt lår har satt henne utenfor.

(©NTB)