Grand Prix
Grand Prix

Dette bildet får skylden for Fredrikstads ødelagte Grand Prix-drøm

Frp-politikere i Bobbysocks-kostymer var visst ingen innertier likevel.

Forrige fredag skrev Fredriksstad Blad at Frps gruppeleder Bjørnar Laabak mente at avisens bilde av ordfører Eva Kristin Andersen (Frp) og leder for byens kulturutvalg Anita Vik (Frp) i Bobbysocks-kostymer, hadde ødelagt for byens mulighet til å arrangere delfinale i «Melodi Grand Prix» til neste år.

Frp har hele tiden vært ivrige forkjempere for dette, men forslaget ble nedstemt av både Arbeiderpartiet, Høyre, SV og Pensjonistpartiet.

– Hele denne saken kom skjevt ut. Hadde det vært to politikere fra et annet parti som stilte opp i de Bobbysocks-kostymene, så hadde velviljen fra flere rundt dette bordet vært større, sa Laabak under et møte som fulgte – med klart adresse til Fredriksstad Blads bilde av Andersen og Vik tidligere i år. – Det er utrolig hva man gjør for media.

Vik presiserer

Jon Ivar Nygård (Ap) kunne forsikre om at så ikke var tilfelle.

– Her hadde det ikke hjulpet om en annen politiker stilte opp i Jahn Teigens skjelettkostyme (fra «Grand Prix» i 1976, red.anm.), parerte han ifølge avisen.

Leder for kulturutvalget, Anita Vik, presiserer at det ikke er bildets natur i seg selv, men politikerne på bildet, som skal ha gjort de andre partiene skeptiske til «Grand Prix»-forslaget.

– Det Bjørnar mente var at feil personer som frontet forslaget, at de andre ble negativt innstilt fordi vi var fra «feil» parti. Det var det som var poenget, forklarer hun til «God Kveld Norge».

Les også:Carola klar for «Allsang»

(artikkelen fortsetter under bildet)

Jon-Ivar Nygård
Jon-Ivar Nygård

Ikke vår idé

Vik forteller også at kostymene var Fredriksstad Blad sin idé.

– De sa «Vi må ta et kult bilde av dere i forbindelse med denne saken», og det var fotografen som hadde med kostymene, sier hun.

– Det er utrolig hva man gjør for media, legger hun til.

For Vik er egentlig ikke noe glad i å kle seg ut.

– Men når man har en sånn jobb som meg, så er det viktig å by litt på seg selv, mener hun.

Folkefest

Frp mener «Grand Prix» hadde vært en ypperlig anledning til å sette Fredrikstad på kartet, samt at arrangementet ville blitt en folkefest.

Vik tror også Grand Prix kunne sørge for økt omsetning på for eksempel restauranter og hoteller.

De andre partiene mener på sin side at Fredrikstad kommune burde bruke penger på helt andre ting.

– Arbeiderpartiet har ikke noe imot «Grand Prix», men vi mener det er bedre ting å bruke penger og ressurser på innenfor kulturfeltet enn dette, forklarte Jon Ivar Nygård ifølge Fredriksstad Blad.

Vik har likevel ikke gitt opp Grand Prix-drømmen. I dag skal det være et ekstraordinært møte i kulturutvalget.

– Og da legger vi saken på bordet, hvis de andre partiene har ombestemt seg. For det er ikke for sent å snu, oppfordrer hun.