Kenny Dalglish (Foto: John Walton/Pa Photos)
Kenny Dalglish (Foto: John Walton/Pa Photos)

Bruce Grobbelaar: – Liverpool-eierne vil ha gull i løpet av to år

Men ifølge Bruce Grobbelaar har Kenny Dalglish mer realistiske forventninger.

Kenny Dalglish' managercomeback sørget for at Liverpool-skuta for første gang på lenge seiler i medvind. I vår skrev Anfield-legenden under på en treårsavtale med klubben, og ifølge Bruce Grobbelaar stilles det høye forventninger til 60-åringen allerede når Premier League-sesongen sparkes igang i midten av august.

– John Henry vil at Kenny skal vinne ligaen i løpet av to sesonger, og det er grunnen til at de tilbød ham en kontrakt på to år. Kenny ville ha fire fordi han er realistisk, men han har bare tre år på seg, sier Grobbelaar til TV 2 Sporten.

Les også:Liverpool-aktuelle Marveaux til Newcastle

Den tidligere Liverpool-keeperen kjenner skottens managermetoder bedre enn de aller fleste. Den uortodokse målvakten spilte for rødtrøyene fra 1981 til 1994, og var med på laget da Liverpool vant sitt forrige seriemesterskap med Dalglish ved roret. Grobbelaar tror oppturen bare vil fortsette på Merseyside.

– Jeg tror Liverpool kommer til å kjempe om gullet allerede denne sesongen. Jeg er helt sikker på at vi havner blant de tre beste, og at vi kommer til å vinne noen trofeer, sier han.

Ryddet opp etter Hodgson

Dalglish kom inn som en midlertidig løsning da Roy Hodgson forlot Liverpool som alt annet enn en helt.

– Jeg trodde Roy Hodgson var bra for klubben, for han er en gentleman og en god trener. Men han hadde ikke entusiasmen til å lede Liverpool. Når manageren skrubber hendene i ansiktet, sender det ut feil signaler til spillerne. Det gir deg ikke selvtillit.

Roy Hodgson (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Roy Hodgson (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Les også: Her er mandagens Premier League-rykter

Etter at Liverpool lenge slet med problemer på eiersiden og sportslige nedturer, var Grobbelaar aldri i tvil om at det var Dalglish som måtte rydde opp. 53-åringen påpeker at hans tidligere sjef har motbevist kritikerne som hevdet at han hadde gått ut på dato.

– Han er den eneste mannen som kan løfte 45000 mennesker på Anfield. Når supporterne stiller seg bak laget, løfter spillerne – de samme som var der under Hodgson - seg også. Det er bemerkelsesverdig hva han har fått til på så kort tid. Men som Kenny selv sier; man trenger ikke være rakettforsker for å gjøre det han gjør. Dette spillet varer fortsatt i 90 minutter, og det handler om å få ballen i nettet. Det er hva fotball er, det er ikke avansert forskning.

– Ikke plass til Meireles

Liverpool startet for alvor årets transfersommer med å punge ut for Sunderlands Jordan Henderson.

– Det er en veldig god signering. Han er en ung spiller som er på vei framover, og han har allerede god erfaring med aldersbestemte landslag for England. Det er en overgang som er helt i tråd med det Kenny er i ferd med å gjøre.

I løpet av kort tid vil trolig også Charlie Adam og Stewart Downing ankomme Melwood. Groobelaar mener at Downings pasningsfot vil passe perfekt med hodesterke Andy Carroll på topp.

Stewart Downing (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Stewart Downing (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

–- Man trenger kantspillere for å få ballen inn i boksen, og Stewart Downing er et klassisk eksempel på en ving. Både han og Adam vil styrke klubben ytterligere.

Men med en midtbane med i overkant mange alternativer, spøker det for Raul Meireles framtid i Liverpool. Det spekuleres i at portugiseren har kommet på kant med eierne.

Les også:– Downing og Adam Liverpool-klare i løpet av 48 timer

– Meireles var en av spillerne som den forrige manageren ikke fikk det beste ut av. Kenny fikk ham til å slippe seg løs, og han har gjort det glimrende på Anfield. Men hvis ryktene stemmer, er han på vei til AC Milan eller et annet sted. Med Charlie Adam vil midtbanen være så godt besatt at han ikke vil få mange kamper fra start, mener Groobelaar til TV 2 Sporten.