HerborgKråkevik1024x576SCANPIX (Foto: Aas, Erlend)
HerborgKråkevik1024x576SCANPIX (Foto: Aas, Erlend)

Herborg Kråkevik: – Det er viktig å minne seg på at vi skal dø

Artisten savner mer alvorlighet.

Etter to år siden vi så henne sist, er Herborg Kråkevik (37) snart klar med ny forestilling og plate. Forestillingen blir litt som et brev til ekskjæresten, forteller artisten til Dagbladet.

– Jeg prøver å skrive et brev til en slags ekskjæreste. Da er det viktig å overbevise seg selv om hvorfor dte gikk dårlig. Men på slutten er jeg på knærne.

Hektisk tid

Artisten har en hektisk tid foran seg. «Kjære landsmenn» har premiere på Det Norske Teatret i november, og til høsten går hun i studio for å spille inn plate. Før den tid skal hun også gjeste «Allsang på grensen» i løpet av sommeren.

Les også: – Artistlista er helt rå!

Herborg legger ikke skjul på at hun synes det melankolske er viktig. Hun mener det er viktig at vi ikke glemmer døden.

– Det er viktig å minne seg på at vi skal dø. Vi må lære av de som har hatt en nær døden-opplevelse. Da er det lett å glemme hvor godt vi har det i Norge. Vi må være takknemlige for det, sier hun til Dagbladet.

– Ekstremt og voldsomt å få barn

Artisten fra Bergen bor nå i København med den danske juristen Esben og døtrene Agnes (8) og Petra (2). Hun har tidligere uttalt seg at det er ekstremt og voldsomt å få barn.

– Barna inspirerer meg og det er en fantastisk, ekstrem og voldsom opplevelse å få barn. Samtidig har det å bli mamma også vært med på å bevisstgjøre meg. Du må være ærlig overfor ungene, for eksempel når de spør om Gud. Du får knadd tankene når de begynner å spørre, og du har ikke ærlige og gode nok svar på alt.