Spania vant U21-EM

Spanias U21-landslag i fotball er europamester etter å ha slått Sveits 2-0 lørdag.

Spain's players celebrate with the trophy after they defeated Switzerland to win the European Under 21 Championship final soccer match in Aarhus, June 25, 2011.    REUTERS/Darren Staples (DENMARK    Tags: SPORT SOCCER IMAGES OF THE DAY) (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Spain's players celebrate with the trophy after they defeated Switzerland to win the European Under 21 Championship final soccer match in Aarhus, June 25, 2011. REUTERS/Darren Staples (DENMARK Tags: SPORT SOCCER IMAGES OF THE DAY) (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Spanias unge og lovende spillere fortsetter dermed i samme spor som A-landslaget: Ved å vinne store mesterskap.

Med hvert sitt mål sørget Ander Herrera og Thiago Alcántara fra henholdsvis Athletic Bilbao og Barcelona for spansk EM-triumf i Århus.

På motsatt banehalvdel møtte spanjolene ett bunnsolid Sveits-lag som inntil finalen hadde unngått å slippe inn mål. Men sveitserne måtte etter hvert innse at de møtte overmakten da det gjaldt som mest.

Lenge kom ingen av lagene til de store sjansene, men fire minutter før pause kom Herrera på et flott løp og headet inn 1-0. Ledelsen var fortjent, da Sveits slet med å sette den spanske forsvarsrekken på de store prøvene.

I annen omgang kom sveitserne til noen farligheter på dødball, men de maktet ikke å utligne. Dermed avgjorde Thiago det hele med å doble ledelsen ni minutter før slutt. Barcelona-spilleren var oppmerksom da han tok et raskt frispark og lobbet ballen i mål mens Sveits-keeper Yann Sommer sto feilplassert. (©NTB)