VMan P529142
VMan P529142

Praktscoring av Sellin senket Lillestrøm

Lillestrøm best i 1. omgang selv med fem tenåringer på banen - men Aalesund vant 1-0 etter Kjell Rune Sellins soloraid like før pause.

Aalesund - Lillestrøm 1 - 0

Color Line Stadion/Bergen(TV2Sporten): Kjell Rune Selin sikret Aalesund-seier med en vakker scoring på overtid i første omgang. Fra hjørnet av sekstenmeteren fikk Sellin dratt seg mellom to Lillestrøm-forsvarere før han skrudde ballen vakkert i krysset med venstrefoten.

Se høydepunker fra kampen i videovinduet øverst på siden!

– Større og større magesår
Aalesund-trener Kjetil Rekdal var tydelig lettet etter kampen, men innrømmer at det er en påkjenning å kjempe til siste slutt i hver eneste kamp.

– Jeg får større og større magesår for hver kamp vi spiller. Det er bare én kamp i år hvor vi har kunne pustet ut mot slutten, det var mot Sarposborg på onsdag. Ellers så har det vært tut og kjør til langt inn på overtid, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervjuet med Rekdal her.

Rekdal nekter å snakke om seriegull, selv om Aafk klatret til andreplass i Tippeligaen etter lørdagens seier.

– Det er ikke tabellen som er så fryktelig viktig i juni, det er antall poeng. Nå har vi 24 poeng og vi trenger fire seiere til for å være sikker på å spille i Tippeligaen også til neste år, avslutter Rekdal.

Les også: Rekdal: – Kan vente seg en kraftig irettesettelse
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

LSK-press
Det var et ungt Lillestrøm-mannskap som gjestet Color Line Stadion lørdag. LSK-trener Henning Berg måtte klare seg uten skadeplagede Karim Essediri og en sliten Stefan Gislason, mens Nosa Igiebor sonet karantene etter at han plukket opp sitt tredje gule kort for sesongen mot Strømsgodset i forrige serierunde. Anthony Ujah var heller ikke med, ettersom det fredag ble klart at han er på vei bort fra Åråsen.

Det betydde at ungguttene måtte trå til. Men fem tenåringer og en 20-åring i startoppstillingen så ikke ut til å hemme Lillestrøm.

Bortelaget åpnet klart best på Color Line Stadion og satte tidlig press på Aafk-spillerene. Minuttet ut i kampen var Espen Søgård farlig fremme etter en corner fra Stian Ringstad. 31-åringen stormet gjennom feltet og møtte ballen ved første stolpe, men Grytebust hentet frem en mesterlig redning og hindret en tidlig LSK-ledelse.

Etter 19 minutter var Bjørn Bergman Sigurdason farlig fremme med et kanonskudd fra drøye 25 meter. Islendigen dundret til på halvspretten, men Grytebust fikk såvidt slått ballen over tverrliggeren.

Sellin med perlescoring
Nærmest for bortelaget var Stian Ringstad en halvtime ut i kampen. 18-åringen utnyttet en forsvarsfeil av Jonathan Parr og var plutselig alene gjennom mot Sten Grytebust i Aafk-målet. Unggutten prøvde å løfte ballen over Grytebust, men «chippen» snek seg på utsiden av stolpen.

Aafk spilte seg etter hvert inn i kampen og fem minutter før pause burde Christian Myklebust ha sendt hjemmelaget i føringen. 19-åringen lurte LSK sin offsidefelle og var plutselig alene med Logi Magnusson. Myklebust nølte og LSK-keeperen kom ut og avverget.

«Tangotrøyene» fikk imidlertid målet minutter senere. På overtid i første omgang kom Sellin seg mellom to LSK-forsvarer og skrudde ballen i krysset. Vakker scoring av 22-åringen.

Aafk dominerte
Aafk skrudde tempoet opp enda noen hakk i andre omgang. Anført av en aktiv og kreativ Barrantes kom hjemmelaget til flere store sjanser.

Etter 55 minutter fikk Aafk frispark drøye 20 meter fra mål. Barrantes skrittet opp, men skuddet gikk såvidt utenfor stolpen til Logi Magnússon.

Sjansene fortsatte å komme for Aafk. Nærmest var Magnus Sylling Olsen etter halvveis ut i andre omgang. Fra hjørnet av sekstenmeteren fikk 27-åringen løsnet et skudd som var centimetere fra å snike seg inn i motsatt kryss.

Lillestrøm flyttet Frode Kippe opp på spissplass mot slutten av kampen og satte inn et enormt press. Det ga imidlertid ikke avkastning og Aafk kunne dermed juble for en etterlengtet seier. Sunnmøringene klatret med det opp til andreplass på tabellen, á poeng med serieleder Molde.

Slik startet lagene:
Aalesund (4-4-1-1): Sten Grytebust - Jonathan Parr, Ville Jalasto, Daniel Arnefjord, Enar Jääger - Christian Myklebust, Fredrik Ulvestad, Peter Orry Larsen, Magnus Sylling Olsen - Michael Barrantes - Kjell Rune Sellin.
Lillestrøm (4-4-2): Stefán Logi Magnússon - Lars Kristian Eriksen, Steinar Pedersen, Frode Kippe, Stian Ringstad - Kristoffer Tokstad, Espen Søgård, Ruben Gabrielsen, Nicolay Solberg - Bjørn Bergmann Sigurdason, Fredrik Gulbrandsen