Rafael Nadal (Foto: SUZANNE PLUNKETT/Reuters)
Rafael Nadal (Foto: SUZANNE PLUNKETT/Reuters)

Uventet vanskelig for Nadal

Men alle de fire høyest seedede på herresiden er fortsatt med i Wimbledon.

Rafael Nadal måtte ut i to tiebreak mot Gilles Muller fra Luxembourg, men den regjerende Wimbledon-mesteren kom seg videre til fjerde runde.

Med 7-6 (8-6), 7-6 (7-5), 6-0 avanserte spanjolen, som dermed fikk revansj for tapet i annen runde mot nettopp Muller i Wimbledon-turneringen for seks år siden - sist de to spillerne møttes.

- Godt fornøyd
- En vanskelig kamp. Jeg fikk ingen sjanser til å bryte ham, men jeg er fornøyd med hvordan jeg spilte i tiebreakene, spesielt på serve. Jeg godt fornøyd med prestasjonen, sa Nadal.

Også Roger Federer er videre til fjerde runde, mens Novak Djokovic allerede har kommet seg til åttedelsfinale.

Dermed henger de fire høyest rangerte spillerne med videre. Det britiske hjemmehåpet Andy Murray var en av tre spillere som løste billett til mennenes åttedelsfinale allerede fredag.

Federer fort ferdig
Tredjeseedede Federer vant tre strake sett og brukte under to timer på å slå argentinske David Nalbandian 6-4, 6-2, 6-4.

- Totalt sett er jeg meget fornøyd. Jeg er blitt enda mer sikker med servene mine i år, og jeg håper det fortsetter i finaleuken, sa Federer.

Sveitseren erkjente at han på forhånd fryktet hva Nalbandian ville komme med. Argentineren har tidligere slått Federer hele åtte ganger.

Söderling ute
Den største overraskelsen lørdag var svenske Robin Söderlings tredjerundetap for den australske unggutten Bernard Tomic.

18-åringen utklasset en magesyk Söderling med 6-1, 6-4, 7-5. Dermed er den femteseedede svensken ute av Wimbledon, mens nummer 158 i verden er videre til åttedelsfinalen.

Tomic startet kampen i hurtig tempo og vant første sett etter 17 minutter. Etter noen game i annet sett kalte Söderling på legehjelp og fortalte at han hadde slitt med mageproblemer de siste dagene.

I åttedelsfinalen skal Tosic møte enten Jürgen Melzer fra Tyskland eller belgiske Xavier Malisse. (©NTB)